x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu face precizări despre reintroducerea uniformelor școlare

Sorin Cîmpeanu face precizări despre reintroducerea uniformelor școlare

05 Sep 2022   •   13:09
Sorin Cîmpeanu face precizări despre reintroducerea uniformelor școlare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că nu s-a discutat niciodată despre reintroducerea uniformelor obligatorii în școli, dar ar fi bine ca elevii să poate un însemn al școlii, fie că este un pin, o cravată sau o eşarfă: „În urmă cu 40 de ani eram extrem de mândru de apartenența la Sf. Sava”.

„Nu am vorbit niciodată despre reintroducerea uniformelor obligatorii. Am spus întotdeauna că este bine - atât cât am văzut în sisteme de educaţie avansate, Statele Unite, Marea Britanie, Franţa – să avem elevi mândri de şcoala lor, să poarte un însemn, fie că este un pin, aşa cum purtăm tricolorul putem purta însemnul şcolii, fie că este o cravată, fie că este o eşarfă, pentru fete, îmi doresc să fie mândri de şcoala lor şi acest lucru să se vadă şi prin însemne. Însemne de apreciere la adresa şcolii nu înseamnă uniformă obligatorie”, a afirmat ministrul Educaţiei luni, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

El a mai spus că, în urmă cu 40 de ani, era „foarte mândru” de apartenența la Sf. Sava.

„Aveam matricole. În urmă cu 40 de ani, exact 40 de ani, în septembrie 1982, eram extrem de mându - nu știu dacă aveam uniformă standard, dar sigur eram mândru de apartenența Sf Sava”, încheie ministrul Educației.

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu elevi