x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu face PRECIZĂRI despre testarea elevilor

Sorin Cîmpeanu face PRECIZĂRI despre testarea elevilor

14 Ian 2022   •   14:01
Sorin Cîmpeanu face PRECIZĂRI despre testarea elevilor
Sursa foto: Agerpres

Elevii de gimnaziu și liceu își vor putea face singuri testele, la școală, sub supravegherea cadrului didactic, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El spune că a primit asigurări că testele pe bază de salivă vor ajunge în școli în două-trei săptămâni.

„În primele săptămâni de aplicare a testelor noninvazive pe bază de salivă au fost distribuite spre administrare 13 milioane de teste, din care doar 111 au fost confirmate prin teste PCR. Săptămâna trecută, când au funcționat cu prezență fizică doar elevii de gimnaziu și liceu, au fost distribuite doar 1,5 milioane, și totuși numărul de cazuri confirmate a fost mult mai mare decât cele confirmate la 13 milioane. Asta arată că elevii, părinții, profesorii au început să se obișnuiască cu administrarea acestor teste. Din păcate, acele contestații care au blocat achiziția au făcut în așa fel încât în această săptămână nu am avut teste. Am primit asigurări că în două, maximum trei săptămâni va fi deblocată procedura de achiziție”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El anunță că elevii mai mari și-ar putea face singuri testele.

„Pentru a consolida relevanța acestor teste, cel puțin pentru elevii de vârstă mai mare, cel puțin gimnaziu și liceu, acestea ar putea fi autoadministrate de fiecare elev în școală sub supravegherea cadrului didactic, care nu se implică în administrarea testului, dar care poate gestiona, centraliza rezultatul acestor teste”, declară acesta.

Cîmpeanu mai spune și ce se întâmplă cu elevii care nu vor să se testeze.

„Acei elevi care, din păcate, nu au înțeles și nu vor înțelege importanța testării, nu vor avea accesul interzis la educație”, precizează demnitarul.

×
Subiecte în articol: teste elevi