x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu: Fiecare universitate va avea o strategie de combatere a plagiatului

Sorin Cîmpeanu: Fiecare universitate va avea o strategie de combatere a plagiatului

26 Aug 2021   •   17:10
Sorin Cîmpeanu: Fiecare universitate va avea o strategie de combatere a plagiatului
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că fiecare universitate va avea o strategie de combatere a plagiatului până la sfârșitul anului. Este pentru prima dată când ministerul finanțează procesul de evaluare.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a solicitat ca toate tezele de doctorat din perioada 1990-2016 să fie verificate de universitățile din România.

Tezele de după 2016 sunt în format digital și pot fi analizate direct de pe pltaforma online, spus ministrul Educației.

„Sistemul universitar este descentralizat, am cerut un proiect național pentru combaterea plagiatului... Observând că nu se întâmplă nimic am adoptat această soluție... Până la finalul anului, fiecare universitate va avea o strategie proprie de combatere a plagiatului și o structură adaptată dimensiunilor activității”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Demnitarul a arătat că este pentru prima dată când Ministerul Educației oferă finanțare pentru combaterea plagiatului.

„Este pentru prima oară când Ministerul Educației își asumă să finanțeze acest proces de evaluare, avem 25 de milioane de lei doar pentru lunile rămase din acest an”, a precizat Cîmpeanu.
Ministrul a mai explicat faptul că la finalul procesului de evaluare, fiecare rector va întocmi un raport prin care va preciza câte teze de doctorat au fost analizate, la câte sunt semne de intrebare și câte sunt plagiat. Tezele cu probleme vor fi analizate, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Rezultatele verificărilor vor fi publice.

Mediafax

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu universitate plagiat