x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu: Prezența fizică la simulări, permisă indiferent de scenariu

Sorin Cîmpeanu: Prezența fizică la simulări, permisă indiferent de scenariu

11 Mar 2021   •   12:35
Sorin Cîmpeanu: Prezența fizică la simulări, permisă indiferent de scenariu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că prezența fizică la simulări și evaluări este permisă, indiferent de scenariul în care se află localitatea, cu excepția celor în care a fost instituită carantina.

„Conform ultimul ordin de ministru comun, prezența pentru simulări și evaluări la clasa a doua, a patra și a șasea este permisă cu prezență fizică, indiferent de scenariu, în toate școlile, cu excepția zonelor care sunt carantinate, caz în care, prin suspendarea tuturor activităților și a celor didactice, din păcate va trebui să vedem ce soluție alternativă putem găsi pentru derularea evaluărilor și simulărilor în cazul în care ele vor fi în continuare carantinate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Acesta a spus că simulările pentru clasa a 8-a și a 12-a încep în data de 29, respectiv 22 martie.

Ministrul Educației îndeamnă la respectarea regulilor de protecție, care includ aerisirea sălilor, purtarea măștii, distanțarea adecvata și testarea. Cîmpeanu a anunțat că se fac demersuri pentru a susține o testare non-invazivă, care va fi mai ușor de efectuat și mai acceptată de către părinți.

 

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu