x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu: Scenariile pentru desfășurarea cursurilor, doar variante de rezervă

Sorin Cîmpeanu: Scenariile pentru desfășurarea cursurilor, doar variante de rezervă

04 Aug 2021   •   13:22
Sorin Cîmpeanu: Scenariile pentru desfășurarea cursurilor, doar variante de rezervă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu exclude posibilitatea de a folosi în continuare scenariile de desfășurare a cursurilor, dar spune că acestea sunt doar variante de rezervă. Elevii care vor învăța online sunt cei cu contraindicații certificate medical sau comorbidități.

„Există îngrijorări, dar numitorul comun e dat de dorința de începere a școlii cu prezență fizică din 13 septembrie. Luăm cu toții în considerare evoluții epidemiologice complet atipice. Nu ne dorim aceste evoluții. Facem eforturi ca școlile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând optimiști că vom putea relua școala începâd cu 13 septembrie”, spune Sorin Cîmpeanu după o întâlnire cu reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor Părinților.

El nu exclude existența scenariilor.

„Ca variantă de rezervă este obligatoriu să le avem pregătite. Dacă vom avea nevoie. Pe de altă parte, am spus că îmi păstrez optimismul. Optimismul este bazat pe ceea ce am anuțat deja: în școli se vor respecta în continuare regulile de protecție sanitară - distanțarea adecvată, reguli de igienă, aerisire spații, purtarea, din păcate, încă obligatorie, a măștii de protecție. (...) În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate și să iau în calcul și varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza aceste scenarii”, adaugă Cîmpeanu.

Ministrul Educației prezintă și excepțiile de la sistemul de școală cu prezență fizică.

Elevii cu contraindicații medicale certificate și comorbidități vor trebui să aibă în continuare acces la învățământul online, pentru că pandemia nu s-a încheiat.

Mediafax

×
Subiecte în articol: scoala sorin cimpeanu