x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Specializări noi la rezidenţiat

Specializări noi la rezidenţiat

de Monica Cosac    |    03 Oct 2019   •   11:58
Specializări noi la rezidenţiat
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/JURNALUL NATIONAL

Ministerul Sănătății reintroduce specialitățile „farmacie generală” și „industrie farmaceutică și cosmetică” în nomenclatorul de specialități pentru rezidenți, începând din 2020, cu o durată a rezidențiatului de 3 ani, potrivit unui proiect de ordin pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.

 

Proiectul, elaborat la solicitarea Colegiului Farmaciștilor din România, completează ordinul ministrului Sănătăţii 1.509/2008 privind aprobarea Nomenclatorului de specialităţi medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală. Cele două specialități au mai figurat în nomenclator, dar au fost sistate începând cu seria de rezidenți 2001 pentru specialitatea „farmacie generală” și, respectiv, cu seria de rezidenți 2006 pentru „industrie farmaceutică și cosmetică”. „Solicitarea este motivată de numărul mare de pacienți care se adresează în fiecare an farmaciilor cu circuit deschis, precum și de lipsa specialiștilor care să poată evalua producătorii de medicamente și cosmetice, în contextul apariției Directivei Europene privind medicamentele contrafăcute”, se menționează în referatul de aprobare al proiectului.

Propunerea este sprijinită de universitățile de medicină și farmacie București, Craiova, Cluj-Napoca, Iași și Târgu Mureș. 

×