x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Statutul elevilor, pus în dezbatere: vizează menținerea interdicției folosirii telefonului în ore

Statutul elevilor, pus în dezbatere: vizează menținerea interdicției folosirii telefonului în ore

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2024   •   22:45
Statutul elevilor, pus în dezbatere: vizează menținerea interdicției folosirii telefonului în ore
Sursa foto: Benis Arapovic/Getty Images/Hemera

Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) și Statutul elevului au fost puse în consultare publică, transmite, miercuri, Ministerul Educației.

„Am lansat în consultare publică două proiecte importante pentru sistemul de învățământ preuniversitar: Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) și Statutul elevului. Față de documentele în vigoare, proiectele supuse consultării publice conțin modificări impuse de punerea în acord cu prevederile Legii învățământului preuniversitar, precum și modificări care au scopul de a îmbunătăți aspecte privind activitățile specifice din unitățile de învățământ”, arată Ministerul Educației.

Principalele reglementări/modificări din ROFUIP vizează continuarea procesului de digitalizare și valorificarea oportunităților pe care le oferă instrumentele digitale, mai multă transparență și îmbunătățirea comunicării dintre școală și beneficiarii direcți și indirecți ai educației, mai mult sprijin pentru orientare școlară/în carieră, precizări privind încadrarea elevilor în situație de abandon școlar/risc de abandon școlar.

În ceea ce privește Statutul elevului, Ministerul Educației vizează menținerea interdicției utilizării telefoanelor mobile în timpul orelor, dreptul la planuri individualizate de învățare, introducerea sancțiunilor din lege.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: staut elev interdictie