x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Studenţii bucureşteni, pe podium la RobotChallenge

Studenţii bucureşteni, pe podium la RobotChallenge

26 Aug 2019   •   11:00
Studenţii bucureşteni, pe podium la RobotChallenge

Două medalii de aur, una de argint și una de bronz - acestea sunt rezultatele obținute, luna aceasta, de studenții Universității Politehnica din București, la una dintre cele mai mari competiții mondiale de robotică -  RobotChallenge, Beijing.

La competiția din China au participat peste 3.000 de concurenți, de la 300 de universități și institute de prestigiu din 48 de țări, printre care şi România.

Țara noastră a fost reprezentată de echipa HBFS Robotics (hbfsrobotics.com) a Facultății de Automatică şi Calculatoare, departamentul de Automatică şi Informatică Industrială din cadrul Universității Politehnica din București. Românii au intrat în 5 probe de concurs şi au reuşit să urce de 4 ori pe podium.

Echipa HBFS Robotics, formată din studenții Mihai Crăciunescu, Diana Baicu, Maria Cîrciumaru şi Cristian Dobre, se concentrează pe proiectarea şi producția de miniroboți performanți şi robuşti, contribuind astfel la dezvoltarea domeniului de profil în România.

 

„Începând cu anul 2015, competiţia RobotChallenge a devenit o tradiție pentru echipa noastrǎ, care reuşeşte sǎ obţinǎ de fiecare dată rezultate foarte bune în condiţiile în care concurenţa este una serioasǎ, formatǎ din profesionişti şi entuziaşti din întreaga lume” - conf.dr.ing. Ştefan Mocanu, UPB

 

 

 

×