x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2023 au fost publicate

Subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2023 au fost publicate

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   09:55
Subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2023 au fost publicate
Sursa foto: Antena 3 CNN

Elevii din clasa a XII-a au susţinut astăzi, 27 iunie, proba la Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat 2023.

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut astăzi, 27 iunie, proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2023.

Pentru susţinerea probei obligatorii din cadrul examenului de Bacalaureat 2023, elevii de liceu au fost nevoiţi să prezinte un document de identitate la intrarea în sala de examen. Trei ore au avut la dispoziţie absolvenţii claselor a XII-a pentru rezolvarea subiectelor de Matematică sau Istorie de la Bacalaureat 2023.

Examenul la Matematică de la Bacalaureat 2023 a fost susținut de absolvenții claselor de liceu cu profil real, de cei din liceele tehnologice, precum și de către cei cu specializarea învățători-educatoare.

Examenul la Istorie de la Bacalaureat 2023 a fost susținut de absolvenții de la profilul umanist, precum și de la filiera vocațională, cu excepția celor de la specializarea învățători-educatoare.

 

Programă Matematică Bacalaureat 2023 pentru fiecare profil

Elevii claselor a XII-a susţin astăzi proba scrisă la matematică de la Bacalaureat 2023. Proaspeţii absolvenţi de clasa a a XII-a au subiecte diferite la Bacalaureat 2023, în funcție de filieră, specializare și profil, după cum urmează:

  • M1 – mate-info, pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică și pentru filiera vocațională, profilul militar, specializarea matematică-informatică;
  • M2 – științe ale naturii, pentru profilul real, filiera teoretică, specializarea științe ale naturii;
  • M3 – tehnologic, pentru filiera tehnologică, adică: profilul servicii, toate calificările profesionale, profilul resurse naturale şi protecţia mediului, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale;
  • M4 – pedagogic, pentru filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător/educatoare.

Pentru absolvenţii claselor a XII-a, subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2023, profil mate-info, pot conţine mulțimi și elemente de logică matematică, funcții, vectori în plan, matematici financiare, elemente de algebră sau elemente de analiză matematică.

Pentru absolvenţii claselor a XII-a, subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2023, ştiințe ale naturii, pot conţine mulțimi de numere, coliniaritate, concurență, paralelism sau aplicații ale trigonometriei și ale produsului scalar a doi vectori în geometria plană.

Pentru absolvenţii claselor a XII-a, subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2023, profil tehnologic, pot conţine elemente de calcul matricial și sisteme de ecuații liniare, matrice; determinanți, sisteme de ecuații liniare.

Pentru absolvenţii claselor a XII-a, subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2023, profil pedagogic, pot conţine mulțimi și elemente de logică matematică, funcții, vectori în plan, dar şi sisteme de ecuații liniare.

Structura subiectelor la Matematică de la Bacalaureat 2023

Elevii care au dat proba scrisă obligatorie a profilului la Matematică, specializarea științele naturii, au avut de rezolvat varianta numărul 1 la examenul la Matematică de la Bacalaureat 2023.

Absolvenţii de la filiera tehnologică au avut de rezolvat varianta numărul 1 extrasă. În timp ce la profilul Mate-info, candidații au avut de rezolvat varianta cu numărul 3.

În ceea ce priveşte programa la Matematică de la Bacalaureat 2023 este, potrivit Ministerului Educaţiei, cea de dinainte de pandemie.

Structura subiectelor la Matematică de la Bacalaureat 2023 este aceeași ca în anii trecuți. Aşadar, absolvenţii claselor a XII-a au câte trei subiecte de rezolvat la examenul la Matematică de la Bacalaureat 2023.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: subiecte mate bac 2023 bac