x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni crescânde SUA-Rusia. Casa Albă vrea să ''mute munţii din loc'' pentru ca Ucraina să câştige războiul

Tensiuni crescânde SUA-Rusia. Casa Albă vrea să ''mute munţii din loc'' pentru ca Ucraina să câştige războiul

26 Apr 2022   •   15:20
Tensiuni crescânde SUA-Rusia. Casa Albă vrea să  ''mute munţii din loc'' pentru ca Ucraina să câştige războiul

SUA vrea să ''mute munţii din loc'' pentru ca Ucraina să câştige războiul cu Rusia, a declarat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în faţa reprezentanţilor din 40 de ţări reuniţi la baza aeriană americană Ramstein, din vestul Germaniei, scrie AFP.

''Ucraina crede în mod clar că poate câştiga şi acesta este cazul pentru toată lumea de aici. Într-un moment când Rusia vizează controlul total asupra regiunii Donbas şi a părţii de sud a Ucrainei, 'noi putem face mai mult în privinţa bazei noastre de apărare pentru a continua să ajutăm Ucraina să se apere într-o manieră şi mai eficace'', a spus acesta.

La reuniunea de la baza americană Ramstein din Germania participă 40 de țări, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, dar și reprezentanți ai Finlandei și Suediei. 

De cealaltă parte, Serghei Lavrov a declarat că NATO se află în război cu Rusia prin furnizarea de armament de luptă Ucrainei. 

×
Subiecte în articol: sua Rusia ucraina