x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Tesla vinde cea mai mare parte a depozitelor de Bitcoin

Tesla vinde cea mai mare parte a depozitelor de Bitcoin

21 Iul 2022   •   11:03
Tesla vinde cea mai mare parte a depozitelor de Bitcoin

Tesla, care a făcut valuri anul trecut când a dezvăluit o investiție majoră în Bitcoin, a vândut cea mai mare parte a depozitelor sale de criptomonedă, potrivit BBC.

 

Constructorul de automobile electrice a declarat că s-a debarasat de 75% din Bitcoin, care valora aproximativ 2 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2021. Compania a luat această decizie în condițiile în care valoarea criptomonedei s-a prăbușit, scăzând cu peste 50% în 2021.

Tesla a anunțat că a cumpărat monedă tradițională cu cele 936 de milioane de dolari din vânzările sale de Bitcoin.

Șeful Tesla, Elon Musk, a fost unul dintre cei mai cunoscuți promotori ai criptomonedelor, declarațiile sale pe rețelele de socializare determinând adesea o activitate comercială semnificativă.

Investiția de 1,5 miliarde de dolari a Tesla în Bitcoin, dezvăluită în februarie 2021, a determinat o creștere a cererii pentru această monedă. Prețul criptomonedei a urcat anul trecut la aproape 70.000 de dolari în noiembrie, înainte de a se prăbuși.

Un Bitcoin se tranzacționează acum la mai puțin de 25.000 de dolari.

Anul trecut, Tesla a încetat să mai accepte Bitcoin ca plată pentru mașinile sale, invocând preocupări legate de impactul asupra climei.

La vremea respectivă, Musk a declarat pe rețelele de socializare că societatea nu va vinde Bitcoin-ul pe care îl deține.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bitcoin