x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Un elev a fost eliminat de la Evaluarea Naţională pentru că i-a sunat telefonul în timpul examenului

Un elev a fost eliminat de la Evaluarea Naţională pentru că i-a sunat telefonul în timpul examenului

21 Iun 2019   •   14:45
Un elev a fost eliminat de la Evaluarea Naţională pentru că i-a sunat telefonul în timpul examenului
Sursa foto: LuckyBusiness/Getty Images/iStockphoto

Un elev din Sălaj a fost eliminat, vineri, de la proba scrisă la limba şi literatura maternă din cadrul Evaluării Naţionale, după ce i-a sunat telefonul în timpul examenului.

"Un elev, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Pericei, căruia i-a sunat telefonul mobil în timpul probei scrise, a fost eliminat. Conform metodologiei, tentativa de fraudă este sancţionată cu acordarea notei unu la proba respectivă şi cu eliminarea din sala de examen", se arată într-o informare de presă a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate, în judeţul Sălaj, s-au înscris la această probă 380 elevi dintre care 358 prezenţi şi 22 absenţi.

La probele de limba şi literatura română şi matematică nu s-au înregistrat incidente în judeţul Sălaj.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, primele rezultate, înainte de contestaţii, vor fi afişate pe 25 iunie, până la ora 12.00.

Eventualele contestaţii pot fi depuse, în aceeaşi zi, între orele 14 şi 20, urmând ca rezultatele finale să devină publice pe data de 29 iunie.

AGERPRES

×