x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Universitatea din Bucureşti scoate la concurs peste 6.300 de locuri la sesiunea de toamnă a admiterii

Universitatea din Bucureşti scoate la concurs peste 6.300 de locuri la sesiunea de toamnă a admiterii

de Redacția Jurnalul    |    03 Sep 2024   •   22:30
Universitatea din Bucureşti scoate la concurs peste 6.300 de locuri la sesiunea de toamnă a admiterii

Universitatea din Bucureşti scoate la concurs peste 6.300 de locuri pentru sesiunea de toamnă a admiterii 2024, 1.731 de locuri fiind pentru programele de studii de licenţă, 4.220 de locuri pentru programele de studii de masterat şi 440 de locuri pentru studiile doctorale.

Potrivit unui comunicat de presă, numărul de locuri este încă în curs de actualizare şi poate suferi modificări în funcţie de datele raportate de facultăţile UB.

"Pentru studiile de licenţă, Universitatea din Bucureşti oferă candidaţilor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi un număr de 1.731 de locuri (dintre care 156 la buget), pentru persoanele interesate de studiile de masterat, UB pune la dispoziţie 4.220 de locuri (dintre care 455 la buget), în timp ce şcolile doctorale ale UB scot la concurs 440 de locuri. (...) Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, Universitatea din Bucureşti oferă atât posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro, cât şi posibilitatea de înscriere online la concursul de admitere", afirmă sursa citată.

Conform aceleiaşi surse, Universitatea din Bucureşti este prima universitate din România în ceea ce priveşte rezultatele angajabilităţii absolvenţilor (Employment Outcomes) şi reputaţia în rândul angajatorilor (Employer Reputation), conform ultimei ediţii a Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings 2025, unul dintre cele mai cunoscute clasamente din spaţiul academic la nivel mondial.

Universitatea din Bucureşti se menţine şi anul acesta în topul celor mai importante universităţi din clasament. Astfel, pentru indicatorul care vizează rezultatele angajabilităţii absolvenţilor (Employment Outcomes), Universitatea din Bucureşti este poziţionată în primele 235 de universităţi din lume din 1.503 instituţii care au fost incluse în clasamentul din acest an, în timp ce pentru indicatorul care vizează reputaţia în rândul angajatorilor (Employer Reputation), Universitatea din Bucureşti se situează pe poziţia 462 la nivel internaţional.

Universitatea are 19 facultăţi care oferă 95 de programe de licenţă, 223 de programe de masterat, 23 de şcoli doctorale pe domenii specifice şi o şcoală pentru studii doctorale interdisciplinare, peste 50 de centre şi nouă staţiuni de cercetare.

Începând cu anul 2019, UB face parte din Universitatea Civică Europeană CIVIS alături de alte zece universităţi europene de prestigiu, Universitatea Aix-Marseille, Universitatea Naţională şi Capodistriană din Atena, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea Autonomă din Madrid, Universitatea "Sapienza" din Roma, Universitatea din Stockholm, Universitatea "Eberhard Karls" din Tubingen, Universitatea din Glasgow, Universitatea din Lausanne şi Universitatea "Paris Lodron" din Salzburg.

AGERPRES

×