x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Vacanța de vară ar putea fi prelungită cu o săptămână

Vacanța de vară ar putea fi prelungită cu o săptămână

31 Iul 2019   •   11:20
Vacanța de vară ar putea fi prelungită cu o săptămână

Vacanța de vară ar putea fi prelungită cu o săptămână, în urma unor discuții care au loc în Guvern, după cum scrie edupedu.ro.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a stabilit oficial, prin ordin de ministru, că școala începe în data de 9 septembrie 2019. Potrivit surselor Edupedu.ro, premierul Viorica Dăncilă i-ar fi solicitat ministrului Educației să prelungească vacanța de vară cu o săptămână, până pe data de 16 septembrie, la solicitarea patronatelor din turism.

Potrivit unor surse din Ministerul Educației, conducerea instituției nu ar fi de acord cu modificarea, motivând că această schimbare ar putea avea efecte negative asupra eficienței actului didactic.

Hotelierii de pe litoral i-au spus ministrului Turismului, Bogdan Trif, că scurtarea vacanței școlare de vară le va afecta afacerile și i-au cerut să facă demersuri pentru a fi prelungită vacanța mare, scria la începutul lunii mai Agerpres.

„Deocamdată despre 9 septembrie vorbim. Sigur, vă spun că au existat și firmele de turism care au pârtii de schi și care voiau ca vacanța de iarnă să fie de două luni de zile, dacă se poate. Nu poți să răspunzi favorabil tuturor cerințelor”, le răspundea în luna mai Ecaterina Andronescu.

×