x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Val de reacții, pentru salvarea educației

Val de reacții, pentru salvarea educației

08 Iun 2022   •   15:32
Val de reacții, pentru salvarea educației

Problemele cu care se confruntă educația, de zeci de ani, s-au scuturat acum, odată cu BAC-ul, pe umerii ministrului educației, Sorin Câmpeanu.

Valul de reacții la declarația ministrului educației, conform căreia numărul celor înscriși la Bacalaureat este cel mai mic din istoria postdecembristă a României, a măturat societatea cu deznădeje și lipsa unor viziuni clare, care să scoată sistemul educațional din colaps.

Mulți recunosc, însă, că probleme sistemice din învățământul românesc se pot rezolva doar prin cooperare și implicarea noastră, a tuturor, în consolidarea procesului educațional, deformat puternic în ultimii ani.

Printre cei care văd luminița de la capătul terenului se numără și Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României care își oferă disponibilitatea de a crea un grup comun de lucru, care să răspundă cât mai bine şi cât mai eficient cerinţelor fundamentale ale societăţii actuale.

”Întărirea nivelului de educație este esențială, iar FDVDR, cu expertiză de zeci de ani în slujba educației, poate genera, alături de specialiști și toți factorii implicați în sistemul educațional, schimbarea de care este nevoie”, se arată într-un comunicat de presă.

×