x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Veste ȘOC a ministrului Educației. Când se vor întoarce elevii la cursurile online

Veste ȘOC a ministrului Educației. Când se vor întoarce elevii la cursurile online

10 Ian 2022   •   15:27
Veste ȘOC a ministrului Educației. Când se vor întoarce elevii la cursurile online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că elevii vor învăța online în şcolile unde rata de vaccinare este sub 60% în zilele de vineri și rata de infectare cu COVID-19 în localitate este de peste 3 la mie.

"Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei - Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan. Rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie", a anunțat demnitarul.

Totodată, ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii care privește carantinarea va fi modificat.

"Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii", a precizat Cîmpeanu.

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu online