x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie VIDEO Când începe campania de vaccinare anti COVID-19 în școli

VIDEO Când începe campania de vaccinare anti COVID-19 în școli

07 Sep 2021   •   10:44
VIDEO Când începe campania de vaccinare anti COVID-19 în școli

Campania de vaccinare în învăţământul preuniversitar şi universitar se va desfăşura timp de două luni. În școli și licee va avea loc în perioada 13 septembrie -15 noiembrie, iar în universităţi în intervalul 1 octombrie - 1 decembrie, a anunţat preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

"Au fost stabilite măsurile pentru asigurarea vaccinării în unităţile de învăţământ a elevilor, studenţilor, părinţilor acestora şi a personalului propriu. Practic, este cadrul metodologic după care se va desfăşura procesul de vaccinare în unităţile de învăţământ. Se transmite în cursul acestei dimineţi această instrucţiune, atât către Ministerul Sănătăţii, Direcţiile de Sănătate Publică, cât şi către Ministerul Educaţiei pentru a colabora în vederea implementării programului de vaccinare.

Această acţiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de circa două luni pentru învăţământul preuniversitar şi două luni pentru învăţământul universitar, pentru doza unu, ulterior, în oglindă, se va continua cu administrarea celei de-a doua doze. Practic, pentru sistemul preuniversitar, activitatea de vaccinare debutează în 13 septembrie şi se va încheia pe 15 noiembrie, iar pentru învăţământul universitar debutează la 1 octombrie şi se finalizează pe 1 decembrie. De menţionat că în învăţământul universitar există posibilitatea de a se organiza chiar mai devreme aceste puncte de vaccinare", a spus acesta. 

 
 

×