x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un preot român din oraşul L'Aquila: Uruie pământul, la fiecare 15 minute e alt cutremur

Un preot român din oraşul L'Aquila: Uruie pământul, la fiecare 15 minute e alt cutremur

06 Apr 2009   •   00:00

De aproape două săptămâni, cutremurele se ţin lanţ în oraşul L'Aquila, regiunea Abruzzo sud, dar cel de la ora 3.30 (4.30 ora României) a fost îngrozitor, multe clădiri au căzut, un bloc de patru etaje este fisurat de sus până jos, pământul uruie continuu, iar la fiecare 15 minute este un alt seism.





Declaraţia aparţine părintelui Iulian Stoica, cel care slujeşte într-o biserică pusă la dispoziţie de comunitatea catolică pentru ortodocşii români din L'Aquila.

"De două - trei săptămâni, pământul se cutremură la două-trei zile. Nu am luat în seamă. Am zis « aşa este zona», deşi stau de peste doi ani iaici şi nu am mai trecut prin aşa ceva. Aseară au fost două cutremure. Mulţi oameni au plecat cu corturile pe câmp. Eu am zis să rămân. Dar dimineaţă a fost infernal. M-am trezit aruncat dintr-un perete în altul. Blocul de patru etaje în care locuiesc s-a fisurat de sus până jos. Frigiderul s-a deplasat cu un metru. Am luat copilul în braţe şi nu ştiu când am ajuns în stradă", a mai spus părintele Stoica.
Preotul a povestit că a mai urcat odată în bloc să ia câteva haine.

"Din păcate, de dimineaţă, cutremurele continuă. La fiecare 15 minute, este o altă replică. Pământul uruie continuu. Oamenii şi-au făcut provizii şi-au luat corturile şi haine şi au plecat în câmp sau în parcări. Centrul oraşului a fost închis. Biserica în care se adună românii se pare că nu a fost afectată, în schimb catedrala din centru a fost avariată", a adăugat părintele Iulian Stoica.

Până acum, preotul nu a aflat despre vreun român care să fi fost rănit în cutremur. Starea este una de teamă, oamenii se adună în grupuri, simţindu-se mai în siguranţă atunci când sunt împreună, dar se tem pentru clipa următoare.

"Nu ştim ce ne aşteaptă. Suntem speriaţi. Unde să te ascunzi în faţa mişcării pământului? Ne rugăm la Dumnezeu să ne apere", a conchis preotul român.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe