x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia / L'Aquila, şaisprezece seisme în ultimele 24 de ore

Italia / L'Aquila, şaisprezece seisme în ultimele 24 de ore

13 Iul 2009   •   00:00
Italia / L'Aquila, şaisprezece seisme în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Franco Origlia/Getty Images Europe

Şaisprezece seisme de intensitate mică şi medie au avut loc în ultimele 24 de ore în provincia italiană L'Aquila (regiunea Abruzzo, centru), creând panică în rândul populaţiei, care şi-a reamintit de puternicul cutremur produs în aprilie şi soldat cu 299 de morţi.



Cel mai puternic seism din ultimele 24 de ore s-a produs ieri, la ora 10.38 (11.38 ora României), având o magnitudine de 4.0 grade pe scara Richter, relatează site-ul PrimaDa.Noi.it, citat de Mediafax.

Potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie, cele 16 noi seisme au avut magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,0 grade pe scara Richter, fiind resimţite în mai multe localităţi din provincia L'Aquila, unde mii de persoane încă trăiesc în adăposturi improvizate după cutremurul de la începutul lunii aprilie.

Starea de panică a fost amplificată de un mesaj telefonic trimis de un consilier municipal din L'Aquila după cutremurul de 4 grade de duminică. Consilierul municipal anunţa printr-un mesaj telefonic evacuarea spitalului din L'Aquila, unde sunt cazate sute de persoane rămase fără adăpost după cutremurul din aprilie. Conţinutul mesajului a fost dezminţit de autorităţile din Aquila, care au dat asigurări că nu se impune evacuarea spitalului. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe