x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un portret al lui Michael Jackson, "vedeta" unei licitaţii la Christie's

Un portret al lui Michael Jackson, "vedeta" unei licitaţii la Christie's

12 Noi 2009   •   00:00

Un portret al lui Michael Jackson, realizat de Andy Warhol, a fost adjudecat pentru suma de 812.500 dolari, la o licitaţie organizată de casa Christie's, la New York, un preţ superior estimărilor specialiştilor, a informat AFP.



Piesa-vedetă a licitaţiei, tabloul "Tunafish Disaster", pictat de Andy Warhol în 1963, lucrare care evocă moartea, provocată de botulism, a două femei care au mâncat ton la conservă, nu şi-a găsit cumpărător. Tabloul a fost evaluat la suma de 6 milioane de dolari, însă licitaţia s-a oprit la 4,7 milioane de dolari. O altă piesă importantă a acestei licitaţii de artă contemporană, anume lucrarea "Brother Sausage" de Jean-Michel Basquiat, pictată în 1983, cu un preţ iniţial estimat la 9-12 milioane de dolari, nu şi-a găsit nici ea cumpărător.

În ultimii ani, mai multe portrete ale lui Michael Jackson pictate de Andy Warhol, care au fost scoase la licitaţie, nu şi-au găsit cumpărător, printre acestea numărându-se unul aproape identic şi de aceleaşi dimensiuni cu cel vândut de casa Sotheby's, la Londra, în iulie 2008. Dar valoarea acestor tablouri şi a obiectelor care i-au aparţinut lui Michael Jackson a crescut considerabil de la moartea cântăreţului, în luna iunie.
(M.F.M.)

×
Subiecte în articol: externe