x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jamie Oliver a obligat McDonald's să nu mai folosească un ingredient pentru că "cel mai ieftin produs dat câinilor este vândut oamenilor" (VIDEO)

Jamie Oliver a obligat McDonald's să nu mai folosească un ingredient pentru că "cel mai ieftin produs dat câinilor este vândut oamenilor" (VIDEO)

27 Ian 2012   •   12:26
Jamie Oliver a obligat McDonald's să nu mai folosească un ingredient pentru că "cel mai ieftin produs dat câinilor este vândut oamenilor" (VIDEO)

Bucatarul Jamie Oliver a reusit sa-i faca pe cei de la McDonald's sa schimbe o reteta, el demonstrand ca fast food-ul foloseste hidrat de amoniu atunci cand prelucreaza carnea de vita, inainte de a o adauga la produsele vandute, scrie Daily Mail.

Bucatarul a aratat in emisiunea sa, "Jamie Oliver’s Food Revolution", ca ingredientul dauneaza sanatatii consumatorilor. De la dezvaluire, McDonald's s-a aflat pe prima pagina a ziarelor.

"Cel mai ieftin produs care este dat cainilor este vandut oamenilor", a spus Jamie. Microbiologul Geral Zirnstein, de la Departamentul de Agricultura al Statelor Unite, a fost de acord ca hidratul de amoniu este daunator sanatatii.

Se pare ca ingredientul a fost folosit doar in produsele comercializate de McDonald's in SUA.

Dupa luni de zile in care Jamie Oliver a atras atentia asupra folosirii hidratului de amoniu, compania McDonald's a fost nevoita sa renunte la ingredient.

Alte doua lanturi de fast-food-uri celebre din SUA, Burger King si Taco Bell, au renuntat si ele sa mai foloseasca hidratul de amoniu in producerea hamburgerilor.

×