x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 100 de balene au eșuat pe o plajă din Australia. Zeci dintre acestea au murit

100 de balene au eșuat pe o plajă din Australia. Zeci dintre acestea au murit

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2023   •   17:30
100 de balene au eșuat pe o plajă din Australia. Zeci dintre acestea au murit
Sursa foto: Hepta

51 de balene pilot au murit, după ce au eșuat pe o plajă din Australia. Echipele de intervenție încearcă să salveze alte 46 de balene.

Peste 50 de balene pilot au murit după ce au eșuat pe o plajă izolată din vestul Australiei, au anunțat miercuri autoritățile, potrivit Reuters. Echipele de salvare încearcă să readucă restul grupului în apele adânci.

Experți marini și voluntari au stat peste noapte la Cheynes Beach, la peste 450 de kilometri sud-est de Perth, în statul Australia de Vest, după ce balenele au fost găsite în apropierea plajei.

„Din păcate, 51 de balene au murit peste noapte în urma unei eșuări în masă. Noi lucrăm în parteneriat cu voluntari înregistrați și cu alte organizații pentru a încerca să readucem restul de 46 de balene în ape mai adânci în cursul zilei", a anunțat Serviciul pentru parcuri și faună sălbatică din Australia de Vest.

Balenele pilot sunt cunoscute pentru legăturile lor sociale puternice. Atunci când o balenă intră în dificultate și eșuează, celelalte o urmează.

În Australia și Noua Zeelandă astfel de incidente sunt frecvente deoarece în apele din jur sunt foarte multe balene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: balene eșuate australia