x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 11 marinari au dispărut în Mediterana după ce cargoul în care se aflau a eşuat

11 marinari au dispărut în Mediterana după ce cargoul în care se aflau a eşuat

13 Dec 2009   •   00:00

Unsprezece marinari, membri ai echipajului unui cargou, sunt daţi dispăruţi în Mediterana după ce nava pe care se aflau a naufragiat în largul coastelor libaneze, unde marina israeliană încearcă să le vină în ajutor, anunţă AFP, citând un comunicat dat sâmbătă de Ministerul Apărării din Israel.



"Ministrul apărării, Ehud Barak, a ordonat marinei şi aviaţiei israeliene să ajute la căutarea persoanelor dispărute, care se aflau la bordul unui vas naufragiat în largul portului libanez Tir", a informat biroul ministrului Barak. "Nava naufragiată a plecat din Grecia. Echipajul ei era format din 12 membri de origine ucraineană. Dintre aceştia, unul a fost salvat, dar ceilalţi 11 sunt daţi dispăruţi", a adăugat aceeaşi sursă, precizând că "operaţiunile de căutare, în care sunt implicate şi elicoptere israeliene, continuă".

Potrivit unui purtător de cuvânt al armatei, marina şi aviaţia israeliene ajută operaţiunile desfăşurate de FINUL (Forţa interimară a Naţiunilor Unite în Liban). Vasul care se îndrepta către portul israelian Haifa a naufragiat la 50 de mile depărtare de coastă, în apele internaţionale.

Surse militare, notează Agerpres, arată că este vorba de un cargou turcesc, mai spune AFP, menţionând că nu există nicio confirmare din surse oficiale.

×
Subiecte în articol: externe