x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 11 septembrie 2001. Victime identificate după două decenii de la atacurile teroriste din New York

11 septembrie 2001. Victime identificate după două decenii de la atacurile teroriste din New York

de Redacția Jurnalul    |    09 Sep 2023   •   19:00
11 septembrie 2001. Victime identificate după două decenii de la atacurile teroriste din New York
Sursa foto: Hepta

Alte două victime ale atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 asupra turnurilor gemene din New York au fost identificate de autorități.

Un bărbat și o femeie sunt victimele 1.648 și 1.649, stabilite de Biroul Medicului Legist Șef, potrivit unui comunicat de presă al primăriei, citat de CNN. Cei doi au fost identificați prin teste ADN avansate.

Autoritățile nu au dezvăluit însă numele celor două victime, la cererea familiilor acestora.

Bărbatul a fost identificat prin testarea ADN a rămășițelor recuperate în 2001, iar femeia prin testarea ADN a rămășițelor recuperate în 2001, 2006 și 2013.

Tehnicile folosite pentru a face aceste identificări la peste două decenii distanță "includ tehnologia avansată de secvențiere, adoptată recent, mai sensibilă și mai rapidă decât tehnicile convenționale, care a fost folosită de armata americană pentru a identifica rămășițele militarilor americani dispăruți", se arată în comunicat.

În pofida progreselor în tehnologia ADN, aproximativ 40% dintre victime, respectiv 1.100 de persoane, despre care se crede că au murit în dezastru, rămân neidentificate.

În total, 2.753 de persoane au fost date dispărute în Manhattan după atacurile asupra World Trade Center.

×
Subiecte în articol: atacuri teroriste new york 11 septembrie