x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 11 suspecți de spionaj, reţinuţi în SUA fiind acuzați că au exportat ilegal tehnologie militară către Rusia

11 suspecți de spionaj, reţinuţi în SUA fiind acuzați că au exportat ilegal tehnologie militară către Rusia

04 Oct 2012   •   16:34
11 suspecți de spionaj, reţinuţi în SUA fiind acuzați că au exportat ilegal tehnologie militară către Rusia

Mai mulţi membri ai unei reţele de spionaj ruse au fost reţinuţi în Statele Unite, fiind acuzaţi că au exportat ilegal tehnologie militară către Rusia, potrivit FBI. Departamentul de Justiție al Statelor Unite susţine că alţi trei suspecți s-au întors în Rusia.

"Inculpații aveau o rețea elaborată de date false, pe care le foloseau pentru a se sustrage legilor care protejează securitatea noastră națională. Inculpații au încercat să profite de piețele libere ale Statelor Unite pentru a fura tehnologii americane pe care să le folosească guvernul rus”, a declarat avocata Loretta Lynch, potrivit Ria Novosti.

Inculpații riscă pedepse de până la 65 de ani de închisoare pentru conspirație, obstrucționarea justiției și încălcarea legilor federale de comerț.

Un oficial rus al ambasadei din Washington a precizat că ambasada rusă în Statele Unite, împreună cu consulatele rusești din New York şi Houston încearcă să clarifice dacă cei reținuți și acuzați sunt cetățeni ruși.

×