x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 18 morţi şi peste 100 de răniţi în demonstraţiile împotriva filmului ”Innocence of the Muslims” din Pakistan

18 morţi şi peste 100 de răniţi în demonstraţiile împotriva filmului ”Innocence of the Muslims” din Pakistan

21 Sep 2012   •   15:25
18 morţi şi peste 100 de răniţi în demonstraţiile împotriva filmului ”Innocence of the Muslims” din Pakistan

Cel putin 18 persoane au murit si peste 100 au fost ranite in timpul unei manifestatii violente impotriva filmului american 'Innocence of Muslims' tinute in capitala Pakistanului, Islamabad si in alte orase, informeaza LA Times.

In Islamabad, protestatarii au ridicat baricade pe bulevardul principal si au aruncat cu pietre si cocktailuri Molotov in fortele de ordine. De asemenea, ambasada SUA din oras a fost atacata cu pietre.

In orasul Peshawar, din nordul tarii, protestatarii au incendiat un cinematograf si s-au batut cu politistii, care au ripostat cu gaze lacrimogene. Exista martori care spun ca politia ar fi tras si focuri de arma pentru a dispersa manifestantii. Soferul unui car de reportaje al televiziunii locale a murit atins de un glont, au declarat autoritatile. Nu se stie inca cine a tras.

Cele mai violente proteste au avut loc in orasul Karachi, unde protestatarii au incendiat mai multe masini, benzinarii si cinematografe. Numai aici 15 persoane au murit in infruntarile cu politia, potrivit mass media locale.

Guvernul pakistanez anuntase ca vinerea aceasta va fi o zi a rugaciunii, a onorarii profetului Mohamed si a protestelor pasnice la adresa filmului american 'Innocence of Muslims'.

Productia americana, din care s-a publicat pe YouTube doar un trailer de 14 minute, in care profetul Mahomed este portretizat ca un excroc afemeiat a provocat proteste violente in lumea araba, care s-au soldat cu zeci de morti, pana acum.

In Pakistan, filmul american a fost folosit de factiunile islamiste ca un pretext pentru demonstratii zilnice, care au culminat cu evenimentele de azi. Guvernul pakistanez a apelat si la sprijinul armatei, pentru a pazi punctele cheie. De asemenea, serviciile de telefonie mobila au fost sistate in capitala si in marile orase.

×