x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 2,1 milioane de euro de la UE pentru noi cercetări privind bacteria E.coli

2,1 milioane de euro de la UE pentru noi cercetări privind bacteria E.coli

de Marina Constantinoiu    |    09 Aug 2011   •   14:26

Comisia Europeana si-a anuntat marti intentia de a debloca 12 milioane de euro in favoarea unor cercetari pentru a face fata unor epidemii imprevizibile precum cea provocata de bacteria Eceh, careia ii vor fi consacrate in mod special 2,1 milioane de euro, relateaza AFP.

Cercetarile vor fi incredintate unui consortiu international, care va incepe lucrarile in aceasta toamna, cu scopul de a obtine o descriere stiintifica completa pe cat posibil a acestei bacterii responsabile de moartea a 51 de persoane in Europa (50 in Germania si una in Suedia), potrivit datelor furnizate de Germania.

Consortiul, denumit Antigone, se va interesa de asemenea de o serie de alti agenti patogeni virulenti, care ar putea ameninta sanatatea umana, in scopul de a elabora metode pentru a le face fata.
Cercetarile se vor axa pe mijloacele pentru a preveni viitoarele epidemii si pentru a reactiona la noi intoxicatii, a precizat Comisia.

Antigone (ANTIcipating the Global Onset of Novel Epidemics, Anticiparea declansarii de noi epidemii la nivel mondial) ar urma sa aiba 14 parteneri provenind din sapte tari.

×