x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Black Lives Matter: 25 de ani de închisoare pentru un militar american care a ucis un protestatar

Black Lives Matter: 25 de ani de închisoare pentru un militar american care a ucis un protestatar

de Redacția Jurnalul    |    11 Mai 2023   •   15:30
Black Lives Matter: 25 de ani de închisoare pentru un militar american care a ucis un protestatar
Sursa foto: Hepta

Un sergent al armatei americane a fost condamnat miercuri la 25 de ani într-o închisoare din Texas pentru uciderea unui bărbat la un protest împotriva brutalității poliției în 2020, pregătind terenul pentru ca guvernatorul Greg Abbott să își respecte promisiunea de a acorda o grațiere,scrie Reuters.

Daniel Perry a fost găsit vinovat luna trecută pentru că l-a împușcat mortal pe Garrett Foster, în vârstă de 28 de ani, un veteran al Forțelor Aeriene americane, la un miting Black Lives Matter din Austin, Texas. Demonstrația a avut loc la câteva luni după uciderea de către poliție a lui George Floyd, un bărbat de culoare neînarmat, în Minneapolis.

Perry a declarat că a acționat în legitimă apărare atunci când l-a împușcat pe Foster. Echipa sa de apărare a declarat că nu a avut altă opțiune decât să tragă cu arma de foc atunci când Foster a îndreptat spre Perry un AK-47 deținut legal, a relatat Texas Tribune.

După condamnarea lui Perry, republicanul Greg Abbott a declarat că va încerca să obțină o grațiere pentru acesta. El a spus că legea statului „stand your ground” a justificat acțiunile lui Perry și nu poate fi „anulată de un juriu sau de un procuror districtual progresist”, a declarat Abbott la momentul respectiv.

Procurorii ceruseră o pedeapsă de 25 de ani, în timp ce apărarea solicitase 10 ani, potrivit CNN. Sentința a fost pronunțată de judecătorul Clifford Brown de la Curtea Districtuală de Stat.

Avocații apărării lui Perry s-au declarat dezamăgiți de sentință, dar se vor concentra pe apelarea cazului și pe cooperarea cu procesul de grațiere a statului.

„Ca parte a apelului ne vom putea concentra pe dovezile care au fost ascunse atât de marele juriu, cât și de juriul de judecată”, inclusiv presupusa hărțuire din partea lui Foster, a declarat avocatul Clinton Broden..

Jose Garza, procurorul districtual pentru comitatul Travis, unde a fost judecat cazul și unde se află Austin, este un democrat.

Împușcăturile au avut loc la câteva momente după ce Perry, care conducea pentru Uber, a dat din întâmplare peste un grup de protestatari, printre care și Foster, care mărșăluiau în centrul orașului. Foster și alte câteva persoane s-au apropiat de vehiculul lui Perry după ce acesta a oprit. Protestatarii au spus poliției că se temeau că sunt atacați cu vehiculul, potrivit relatărilor din mass-media.

(sursa: Mediafax)

×