x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 3.000 de victime in Coreea de Nord

3.000 de victime in Coreea de Nord

23 Apr 2004   •   00:00

Coliziunea dintre doua trenuri si explozia care a urmat accidentului au facut peste 3.000 de morti si raniti in Coreea de Nord, in apropiere de granita cu China.

Deflagratia a avut o putere enorma, avand in vedere ca garniturile de tren transportau materiale inflamabile.

DEVASTARE. Incidentul s-a petrecut ieri in gara Ryongchon, la 50 de kilometri sud de frontiera dintre Coreea de Nord si China, in jurul orei locale 13:00. Unul dintre trenuri era incarcat cu benzina, iar celalalt cu gaz lichefiat, detaliaza agentia de presa sud-coreeana Yonhap. Primele informatii parvenind din zona relatau ca gara a fost distrusa din temelii de deflagratie. Accidentul a avut loc la doar noua ore dupa ce liderul nordcoreean Kim Jong-II a trecut prin gara respectiva, intorcandu-se de la Beijing, unde a fost intr-o vizita neoficiala.

SECRETOMANIE. Legaturile telefonice internationale cu regiunea au fost intrerupte, iar oficialii regimului de la Phenian au dat cu zgarcenie detalii despre situatie, in timp ce au deschis o ancheta pentru elucidarea conditiilor accidentului. La scurt timp dupa tragedie, autoritatile nord-coreene au decretat starea de urgenta in intreaga regiune. Sud-coreenii au confirmat producerea unui accident in statul comunist vecin. "Este adeva rat ca a fost o explozie puternica in Coreea de Nord astazi", a declarat un oficial. In plus, un responsabil al apararii sud-coreene a subliniat ca autoritatile de la Seul incearca, la randul lor, sa descopere "cauza evenimentului, natura exploziei si numarul mortilor".

ANA ILIE

×
Subiecte în articol: externe