x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 4 persoane au murit şi alte 88 au dipărut, după ce un feribot s-a scufundat în Filipine

4 persoane au murit şi alte 88 au dipărut, după ce un feribot s-a scufundat în Filipine

21 Dec 2017   •   13:28
4 persoane au murit şi alte 88 au dipărut, după ce un feribot s-a scufundat în Filipine

Un feribot interinsular, care transporta 251 de pasageri şi echipajul aflat la datorie, s-a scufundat la nord-est de Filipine, după ce a fost lovit de vântul puternic şi de valurile mari, scrie The Guardian.

Cel puţin patru oameni au murit, iar alţi 88 sunt dispăruţi, porivit oficialilor. Peste 160 de persoane au fost salvate de bărcile pazei de coastă şi de pescari.

Purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, Armand Balilo, a afirmat că operaţiunea de salvare a fost lansată după ce vasul Mercraft 3, care avea la bord 251 de pasageri şi şapte bărbaţi din echipajul de la bord, a început să se scufunde între Infanta şi insula Polillo, destinaţia feribotului.

Un supravieţuitor, Donel Jade Mendiola, a spus pentru postul de radio DZMM, că vremea era frumoasă când feribotul a părăsit portul din oraşul Quezon’s Real, însă vântul puternic şi valurile imense au început la două ore după ce au plecat în călătorie.

“Nava s-a oprit şi a început să ia apă în partea din faţă. Pasagerii s-au dus într-o parte, iar feibotul a început să se scufunde”, a spus Mendiola.  Acesta a mai spus că pasagerii au fost instruiţi să-şi pună vestele de salvare.

Bărcile pazei de coastă, navele marinei şi bărcile de pescuit au salvat 166 de oameni, inclusiv mulţi care pluteau în marea agitată, a spus Balilo.

Eforturile de salvare vor continua în ciuda furtunii de pe mare, a spus purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, adăugând că elicopterele pazei de coastă au încercat să zboare în zonă, însă au fost oprite de vântul puternic.

 

×