x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 40 de pompieri români au plecat în Grecia pentru a stinge incendiile de pădure

40 de pompieri români au plecat în Grecia pentru a stinge incendiile de pădure

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2023   •   18:15
40 de pompieri români au plecat în Grecia pentru a stinge incendiile de pădure

Modulul național specializat de stins incendii de pădure, aflat în sprijinul autorităților și comunităților elene, este operațional începând de sâmbătă.

Salvatorii români au ajuns vineri în Grecia și au instalat baza de operații în localitatea Nea Makri, aflată în estul Atenei.

Începând cu ora 11.00 modulul specializat, compus din 40 de pompieri salvatori, 4 autospeciale de stingere, o autocisternă, două autospeciale de primă intervenție și comandă și un microbuz, poate fi alocat la intervenție, la solicitarea ofițerului de legătură elen.

Pompierii români sunt pentru al treilea an consecutiv în Grecia, oferind sprijin în gestionarea incendiilor. În vara anilor 2021 și 2022, salvatorii au sprijinit autoritățile elene în lupta împotriva flăcărilor care au distrus părți semnificative din pădurile din zona Atenei și de pe insula Evia.

În acest an, ca parte a proiectului de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, modulul național specializat de stins incendii de pădure se află în Grecia, continuând acțiunile de sprijin în gestionarea incendiilor forestiere.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pompieri români grecia