x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 449 de kilometri în mai puţin de patru ore, cu trenul. Vezi în ce ţară este posibilă performanţa

449 de kilometri în mai puţin de patru ore, cu trenul. Vezi în ce ţară este posibilă performanţa

24 Noi 2012   •   09:56
449 de kilometri în mai puţin de patru ore, cu trenul. Vezi în ce ţară este posibilă performanţa

Un nou tren de mare viteză a fost lansat în Japonia, însă el va intra în circulaţie abia din martie 2013. Super Komachi va atinge o viteză maximă de 300 km/h şi va uni oraşul Akita de capitala Tokyo, separate de 449 de kilometri, în doar trei ore şi 45 de minute.

 
În 1997, în Japonia a apărut trenul Komachi, unul din cele mai rapide din lume. După 16 ani, un nou tren îi va lua locul pe linia Akita - Tokyo. Este vorba despre o versiune îmbunătăţită, care va purta numele de Super Komachi şi care, pe lângă viteza mai mare, va asigura călătorilor şi un confort sporit.
 
Timpul şi viteza sunt foarte importante pentru japonezi. Super Komachi va avea o viteză maximă de 300 km/h, faţă de cea de 275 km/h a modelului precedent, şi va parcurge distanţa dintre Akita şi Tokyo într-un timp mai scurt cu 5 minute decât Komachi (3 ore şi 49 de minute).
 
Fiind încă în teste, constructorii doresc să îi mărească viteza din 2014 la 320 de kilometri.
 
Ţinând cont de faptul că în România cel mai rapid tren străbate distanţa de 500 de km (Bucureşti-Cluj), în peste 8 ore, lăsăm în sarcina dumneavoastră comparaţia...
 

×
Subiecte în articol: tren de mare viteza super komachi japonia