x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 48 de ore de ninsoare = 1 miliard de lire sterline

48 de ore de ninsoare = 1 miliard de lire sterline

de Anca Aldea    |    06 Ian 2010   •   00:00

Mediul de afaceri din Marea Britanie avertizează: 48 de ore de zăpadă costă un miliard de lire sterline şi ar putea ajunge chiar la două miliarde.



Potrivit ziarului The Times, ninsoarea va continua şi în zilele următoare, costul economic al pierderilor urcând, astfel, la o sumă exorbitantă.

Sute de şcoli au fost închise, transporturile sunt perturbate, iar companiile riscă să înregistreze pierderi foarte mari. Stephen Alambritis de la Federaţia Firmelor Mici susţine că, din cauza vremii nefavorabile, "economia britanică ar putea pierde 600 de milioane de lire pe zi". Un studiu realizat de federaţie arată că 10% din cei aproximativ 30 de milioane de oameni care lucrează în Marea Britanie au lipsit deja o zi de la serviciu, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ceea ce a dus la pierderi în valoare estimativă de 600 de milioane de lire sterline. Progonoza nu se anunţă deloc optimistă, scriu ziarele britanice. Temperaturile ar putea să ajungă la minus 20 de grade Celsius spre sfârşitul săptămânii, iar zăpada va continua să cadă în următoarele zile.

×
Subiecte în articol: externe