x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 49 de telefoane mobile confiscate, în cazul lui Oscar Pistorius, de la ... poliţişti

49 de telefoane mobile confiscate, în cazul lui Oscar Pistorius, de la ... poliţişti

17 Apr 2013   •   08:26
49 de telefoane mobile confiscate, în cazul lui Oscar Pistorius, de la ... poliţişti

Poliţia sud-africană a confiscat 49 de telefoane portabile agenţilor săi care le utilizaseră pentru a-l fotografia pe atletul paralimpic Oscar Pistorius după arestarea acestuia pentru că şi-a ucis iubita în februarie, a anunţat Ministerul Poliţiei marţi.

Telefoanele - patru aparate oficiale şi 45 private - au fost reţinute după o săptămână de la crima comisă în ziua Sfântului Valentin.

Aparatele 'fac parte dintre probe în cadrul unor eventuale proceduri disciplinare interne în poliţia sud-africană', a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al ministerului Zweli Mnisi.

Telefoanele au fost confiscate la postul de poliţie din Pretoria, unde Oscar Pistorius a fost transportat după arestare.

'Această acţiune era necesară după ce s-a aflat că fotografiile au fost făcute de o persoană cunoscută care fusese arestată în timp ce acest individ era transportat între tribunal şi comisariatul poliţiei', a declarat ministrul poliţiei, Nathi Mthethwa, unei interpelări în Parlament.

Mnisi a confirmat că această personalitate neidentificată era Oscar Pistorius.

Numărul poliţiştilor implicaţi nu a fost dezvăluit.

Amatorismul poliţiei sud-africane a fost denunţat în acest dosar şi s-a transformat în ridicol în timpul audierilor în urma cărora atletul paralimpic şi-a obţinut eliberarea pe cauţiune.

Inspectorul principal de poliţie Hilton Botha a declarat cotidianului Johannesburg The Star că presa locală oferise sume mari de bani poliţiştilor pentru fotografii în exclusivitate. El a fost revocat ulterior şi s-a retras din poliţie.

Un ziar străin a oferit 458.000 de ranzi (38.500 de euro) pentru o fotografie a uşii toaletei prin care Pistorius şi-a împuşcat prietena, Reeva Steenkamp, cu patru gloanţe de 9 mm. Presa locală i-a oferit între 5.000 şi 10.000 de ranzi (420-840 de euro) pentru clişeele sportivului aflat după gratii, potrivit lui.

Atletul afirmă că a tras din eroare asupra Reevei Steenkamp, un top-model de 30 de ani, pe care ar fi luat-o drept intrus. Parchetul susţine că ar fi un omor cu premeditare.

Având ambele picioare amputate după ce s-a născut, Oscar Pistorius (26 ani) a făcut multe pentru recunoaşterea sportului paralimpic, devenind mândria Africii de Sud înaintea dramei. Termenul următor pentru prezentarea în justiţie este 4 iunie.

×
Subiecte în articol: oscar pistorius