x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 50 de lucruri fascinante despre nunta secolului

50 de lucruri fascinante despre nunta secolului

29 Apr 2011   •   12:57

1. Kate Middleton îşi va lăsa buchetul de nuntă la Mormântul Soldatului Necunoscut de la Westminster Abbey, după ceremonia religioasă, continuând astfel o tradiţie începută de către Regina Elisabeta şi continuată de alte mirese regale, inclusiv de mama Prinţul William, Diana, Prinţesă de Ţara Galilor.
2. Clopotele de la Westminster Abbey vor bate timp de trei ore după nunta regală. Clopotul va bate de 5.000 de ori pentru prima dată din 2007.
3. Se estimează că britanicii vor face astăzi 327 de milioane fotografii la nunta regală, la petrecerile stradale şi la alte celebrări din ziua nunţii, potrivit unui studiu efectuat pentru Nikon.
4. O elevă i-a scris Reginei plângându-se că nunta regală se suprapune cu ziua de naştere a bunicului ei. Palatul Buckingham i-a răspuns micuţei Bowen Pella-McDyre (9 ani), spunându-i că Maiestatea Sa "a fost interesată să afle” că bunicul acestei fetiţe împlineşte 78 de ani la 29 aprilie.
5. Hotelul Alexandra din Derby va fi o oază pentru băutorii care vor să scape de fervoarea monarhistă de vineri. Cuvintele "regal” şi "nuntă” vor fi interzise în cadrul hotelului, iar persoanele care le vor rosti vor fi obligate să doneze o sumă de bani pe care o vor depune "într-o cutie a jurămintelor”.
6. John Loughrey (5 de ani), care se descrie drept "un super fan” al prinţeseo Diana este primul regalist care şi-a ocupat locul în faţa Westminster Abbey, încă de luni.
7. Boris Johnson, primarul Londrei, le va oferi Prinţului William şi lui Kate Middleton o "Boris bike” pentru două persoane (bicicletă pe care o poţi închiria în Londra, denumită după numele edilului, n.red).
8. Zeci de deţinuţi, care ar fi trebuit eliberaţi astăzi, au fost trimişi ieri la casele lor. Deoarece vineri nu este doar sărbătoare la Casa Regală, ci şi zi liberă pentru lucrători.
9. Cel puţin o treime dintre britanici sunt cu adevărat interesaţi de nunta regală, potrivit unui sondaj. Acest studiu mai arată că 49% dintre respondenţi sunt fericiţi să aibă o zi liberă în plus.
10. Managerul de platou al concursului The X Factor va supraveghea acoperirea televizată a nunţii. Diccon Ramsay (27 de ani) va anunţa sosirea lui Kate Middleton la Westminster Abbey.
1.    Tinerii căsătoriţi se vor bucura de un moment în care ochii publicului nu vor fi aţintiţi către ei, atunci când vor semna în registrul de căsătorii în Capela Sfântului Edward Confesorul.
2.    Casa de pariuri Ladbrokes a îngheţat pariurile în privinţa pălăriei Reginei după ce galbenul a devenit culoarea favorită cu o cotă de 10 la 11.
3.    William şi Kate, o pereche de grauri regali de la Chester Zoo, au fost redenumiţi Billy şi Nate după ce s-au dovedit ambii masculi.
4.    Prinţul Harry este considerat o persoană de încredere atunci când vine vorba de ţinutului inelului, în condiţiile în care la Ladbrokes pariul că acesta va scăpa inelul are o cotă de 100 la 1.
5.    Cercetătorii au descoperit ca unul din cinci britanici adulţi intenţionează să achiziţioneze un suvenir legat de nuntă, pe care va cheltui în medie 17 lire, iar cănile, şerveţele de ceai şi farfuriile sunt aşteptate să fie cele mai populare articole. Cu toate acestea, 7 din 10 persoane nu vor admite în faţa prietenilor că au cumpărat un astfel de suvenir de teamă să nu fie ridiculizate.
6.    Prinţul William şi Kate Middleton îşi vor petrece noaptea nunţii la Palatul Buckingham, a confirmat purtătorul lor de cuvânt. Generaţiile anterioare de cupluri regale au părăsit întotdeauna Londra în noaptea nunţii pentru a-şi începe luna de miere.
7.    În Westminster Abbey vor fi amplasate ecrane pe care cei prezenţi la ceremonia religioasă vor putea urmări momentul în care cuplul princiar îşi face jurmămintele în High Altar, departe de ochii adunării.
8.    Misiunea de a-i calma nervozitatea Prinţului William i-a fost încredinţată lui Sir Stephen Lamport, care îndeplineşte funcţia de Receiver General la Westminster Abbey.
9.    Peste 9,5 de milioane de persoane s-au logat pe site-ul oficial al nunţii, din momentul înfiinţării sale în luna noiembrie a anului trecut atunci când cuplul şi-a anunţat logodna.
10.    Justin Tunstall a creat două sortimente de brânză cheddar regală pentru a marca evenimentul, una numită "Felicitări Will şi Kate”, iar cealaltă denumită "La naiba cu nunta - este zi de odihnă”. Aceasta din urmă se vinde de opt ori mai bine ca prima în magazinul său din Lyme Regis, Dorset.
11.    Se aşteaptă că 5,8 de milioane de saci de gunoi, cu o greutate 4.000 de tone, vor rezulta de pe urma petrecerilor şi a întrunirilor de familie cu ocazia nunţii.
12.    Un parior neidentificat a plasat un pariu de 6.000 de lire că mireasa va purta o tiară împrumutată de la Regină. Un pariu pe 6.000 de lire, cu o cotă de 12 la 1 a fost plasat la Ladbrokes, în localitatea Ascot, din Berkshire, pe tiara realizată în 1919 pentru Regina Maria.
13.    Tăierea tortului urmează să fie "o afacere privată”, după ce mireasa si mirele au decis să nu permită ca imaginile să fie publicate.
14.    Aproximativ 600.000 de oameni sunt aşteptaţi în stradă după ce cuplul princiar se va săruta în balconul Palatului Buckingham, prezice National Grid.
15.    Cel mai mare sindicat feroviar din ţară, RMT, va păstra sediul din Londra deschis în timpul zilei libere de vineri, deoarece se opune monarhiei. Personalul va putea însă alege să nu lucreze, a adăugat un purtător de cuvânt al sindicatului.
16.    150 de mii programe-suvenir vor fi vândute în ziua nunţii de 80 de cadeţi militari şi de 60 de cercetaşi de-a lungul traseului procesiunii.
17.    Hugo Burnand, fotograful oficial al nunţii, a început să lucreze ca grăjdar.
18.    Proprietarii unui cal de curse numit "Royal Wedding” speră că acest nume se va dovedi norocos în cursa care va avea loc la Fontwell Park pe 29 aprilie.
19.    Un artist american a petrecut 80 de ore pentru a realiza un portret extrem de detaliat al cuplului regal. George Vlosic, 30 de ani, a realizat anterior portrete ale lui Barack Obama, Tiger Woods şi Beatles.
20.    Cuplurile care se căsătoresc în aceeaşi zi cu Prinţul William şi Kate Middleton plănuiesc recepţii cu tematică regală, potrivit băcăniei Crumble Bumble. Cofetarul său susţine că tortul cu trei niveluri s-a dovedit un succes.
21.    Pariul că Ducele de Edinburgh va adormi în timpul ceremoniei religioase are o cotă de 8 la 1, potrit casei de pariuri William Hill, care dezvăluie că acesta este unul dintre cele mai populare pariuri plasate.
22.    Numărul de petreceri în stradă care vor fi date cu ocazia nunţii va ajunge la 5.500, a indicat miercuri Local Government Association.
23.    Hertfordshire pare să fie cel mai regalist comitat, cu 298 de petreceri stradale planificate, în timp ce West Berkshire a depus doar 19 aplicaţii.
24.    Pontonul de nord din Blackpool va organiza una dintre cele mai remarcabile petreceri vineri, atunci o mare parte din lungimea sa va fi transformată "într-o stradă”.
25.    Pasagerii companiilor aeriene vor putea participa la "petreceri stradale” la bordul avioanelor pe zborurile pe distanţe lungi la 29 aprilie. Virgin Atlantic va oferi călătorilor tort şi ceai, va decora cabinele, iar membrii echipajului vor fi îmbrăcaţi ca invitaţi la nuntă.
26.    David Beckham va rămâne la Londra doar câteva ore după ceremonie. El va zbura înapoi spre Statele Unite pentru un meci care se va desfăşura duminică.
27.    Speculaţiile că prinţul William şi Kate Middleton îşi vor petrece luna de miere în Transilvania au atins apogeul în România. Prinţul de Wales deţine o proprietate în satul Viscri, care a fost vizitat de către o echipă de securitate în ultimele săptămâni, susţin locuitorii.
28.    Producătorul de tractoare New Holland va decora gratuit cu steagul britanic tractoarele cumpărate de la companie în această lună.
29.    Casele de pariuri acceptă pariuri despre cuvintele pe care prezentatorul BBC a nunţii, Huw Edwards, le va rosti primele în ziua cea mare. Printre cuvintele favorite se numără "St Andrews”, "Diana” şi "de rând”.
30.    Westminster Abbey va oferi tururi "regale” între 30 aprilie şi 6 mai, în cadrul cărora vizitatorii vor putea vedea florile de la ceremonie şi alte puncte de interes.
31.    Cănile concepute de artista Emma Potter Bridgewater au fost comandate de către parohia de care aparţinea casa lui Kate Middleton, din Bucklebury, Berkshire, pentru a fi vândute la o petrecere în aer liber dedicată nunţii. Pe căni este desenată o ghindă, care apare şi pe blazonul familiei.
32.    Peste şapte din 10 britanici cred că nunta regală va aduce beneficii ţării, potrivit unui sondaj realizat de Conquest.
33.    Cuplul regal va toasta cu o şampanie modestă, de 30 de lire, la micul dejun de nuntă. Ei au ales o şampanie produsă în podgoria Pol Roger, una din favoritele lui Sir Winston Churchill.
34.    Ducesa de Cornwall va planta un Cornus Controversa (Wedding Cake Tree) pentru a marca mariajul Prinţului William şi a lui Kate Middleton. Evenimentul se va desfăşura pe 3 mai la Biserica St Mary's din Tetbury, aproape de casa ei din Highgrove, Gloucestershire.
35.    Şeful Bisericii Catolice din Irlanda, Cardinalul Sean Brady, se va afla printre nuntaşi, fiind pentru prima dată când un primat catolic al întregii Irlande a acceptat o invitaţie la o nuntă regală. Se consideră că invitaţia a venit ca urmare a contribuţiei deschise a acestuia la procesul de pace.
36.    Regalista Anne Turner şi-a făcut în casa sa din Ventnor, Isle of Wight, o pictură murală a nunţii regale, care a luat cinci zile pentru a fi finalizată.
37.    Un gardian de la Palatul Buckingham, Cameron Reilly, în vârstă de 18 ani, a fost concediat după ce a postat pe pagina personală de Facebook comentarii deplasate despre Kate Middleton şi riscă să apară în faţa unei instanţe militare pentru afirmaţii rasiste.
38.    Locuitorii din Northampton au criticat consiliul local pentru că le-a refuzat autorizarea de a organiza o petrecere stradală după apelul premierului David Cameron de a reduce birocraţia. Consiliul susţine că cererea a fost primită după termenul limită de 8 aprilie, însă unul dintre organizatori a precizat că s-a aplicat "în termen de 48 de ore de la cuvintele lui David Cameron”.
39.    Unul din trei britanici va încerca să evite să vadă nunta regală, potrivit unui sondaj ComRes pentru ITV News. Deşi 75% sunt de părere că evenimentul ar spori reputaţia Marii Britanii, 38% susţin că o vor urmări live, sugerând o audienţă de aproximativ 18 milioane de persoane.
40.    Peste 500 de iarzi de covor roşu au fost desfăşuraţi în sălile de sosire ale pasagerilor de pe Aeroportul Heathrow pentru a le ura călătorilor un bun venit demn de un viitor rege şi de o viitoare regină. Mii de ceşti de ceai White Earl Grey, produs de Twinings, vor fi oferite gratuit călătorilor.
Daily Telegraph

×