x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate UPDATE 18 milioane de persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca în Marea Britanie. Care sunt riscurile

UPDATE 18 milioane de persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca în Marea Britanie. Care sunt riscurile

03 Apr 2021   •   15:36
UPDATE 18 milioane de persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca în Marea Britanie. Care sunt riscurile
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

În Marea Britanie au fost imunizate peste 18 milioane de persoane cu vaccinul anti COVID-19 produs de AstraZeneca. Dintre acestea, au fost4 raportate doar 30 de cazuri de formare a unor cheaguri de sânge. Astfel, Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale (MHRA) din această țară a transmis că riscul de a dezvolta aceste efecte secundare este redus, scrie DPA.

Din data de 24 martie, au fost raportate  24 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală şi alte opt tipuri de tromboze.
"Pe baza acestei revizuiri în curs, beneficiile vaccinurilor împotriva COVID-19 continuă să depăşească orice riscuri şi ar trebui să vă vaccinaţi când sunteţi invitat să faceţi acest lucru", a afirmat autoritatea britanică.

În total, peste 31 de milioane de persoane din Marea Britanie au primit prima doză de vaccin anti-COVID19, dintre care peste 18 milioane cu AstraZeneca. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Șapte persoane din Marea Britanie au murit din cauza unui sindrom rar de coagulare a sângelui după ce au fost vaccinate cu AstraZeneca, notează Mirror.

Totodată, 30 de persoane au suferit cheaguri de sânge după imunizarea cu AstraZeneca.

Încă nu este clar dacă aceste decese reprezintă o coincidență sau este vorba de un efect advers al vaccinului.

Agențiile de sănătate încearcă să îi liniștească pe cei îngrijorați, spunând că beneficiile vaccinurilor continuă să depășească riscurile privind viața și sănătatea în cazul infectării cu SARS-CoV-2.

Mediafax

×
Subiecte în articol: AstraZeneca vaccin Marea Britanie