x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 700 de persoane evacuate, din cauza mai multor incendii în nordul Japoniei

700 de persoane evacuate, din cauza mai multor incendii în nordul Japoniei

08 Mai 2017   •   17:03
700 de persoane evacuate, din cauza mai multor incendii în nordul Japoniei

Mai multe incendii, declanşate luni în diferite prefecturi din nordul Japoniei, au determinat evacuarea a peste 700 de persoane şi au necesitat intervenţia armatei la operaţiunile de stingere a focarelor, de teama extinderii acestora, relatează EFE. 

Două elicoptere ale armatei participă la stingerea focului, declanşat în jurul prânzului (15.00 ora locală) în localitatea Kamaishi (prefectura Iwate) şi care a determinat evacuarea a 348 de persoane, potrivit informaţiilor difuzate de televiziunea de stat NHK. 

Alte 392 de persoane din localitatea Kurihara (prefectura Miyagi) au fost evacuate după ce s-a declanşat un incendiu care a afectat numeroase case. 

Deşi nu există răniţi, patru case au fost cuprinse de flăcări în localitatea Aizubange (prefectura Fukushima), care a obligat anularea mai multor trenuri locale. 

Agenţia de Meteorologie a Japoniei (JMA) a emis o alertă de aer uscat şi vânturi puternice - de până la 95 de kilometri pe oră în Japonia, ceea ce, adăugat la temperaturile destul de ridicate în întreaga ţară, ar fi stat la baza declanşării acestor incendii încă active, potrivit autorităţilor.AGERPRES

×