x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A dat înapoi 21.000 de dolari

A dat înapoi 21.000 de dolari

de Sînziana Stancu    |    13 Ian 2010   •   00:00

Un şofer de taxi din New York a gonit vreo 80 de kilometri după o clientă care îşi pierduse în maşina lui 21.000 de dolari şi un pumn de bijuterii.



Mukul Asadujjiaman, un bangladeshian student la medicină, care munceşte ca şofer de taxi în timpul liber pentru a-şi asigura traiul în New York, a găsit în taxiul lui o geantă cu 21.000 de dolari, mai multe bijuterii care valorau încă o dată pe-atât şi câteva paşapoarte. În portmoneul cu bani se afla şi o hârtie pe care era trecută o adresă din Long Island. Geanta aprţinea unei italience de 72 de ani, Felicia Lettieri, din Pompei, care venise împreună cu mai multe rude la sora ei din America, Francesca, de 79 de ani, ca să petreacă sărbătorile de iarnă la ea acasă, în Long Island. În seara de Ajun, Felicia şi şase rude de-ale ei luaseră două taxiuri din New York până în Long Island.

Imediat ce a descoperit geanta şi adresa, Mukul a mers vreo 80 de kilometri până la adresa de pe hârtie ca să-i înapoieze proprietarei geanta cu tot ce era în ea. Dar când a ajuns la adresa respectivă nu era nimeni acasă. Şi-a lăsat numărul de telefon mobil şi a făcut cale-ntoarsă, scrie Newsday.

RECOMPENSĂ REFUZATĂ
În scurt timp a primit telefon de la Felicia, care credea că tot ce i se întâmplă e o minune de Crăciun. Felicia şi rudele ei i-au oferit o recompensă lui Mukul pentru gestul lui impresionant, dar el a refuzat categoric. "Mama mea m-a inspirat. Întotdeauna îmi spunea să fiu cinstit şi harnic", le-a povestit el ziariştilor cotidianului Newsday, care l-au mai întrebat dacă a fost tentat să păstreze banii şi bijuteriile găsite. "Pot să mor de foame, dar nu pot să fiu ticălos. E mai bine să fii cinstit", a răspuns el categoric, recunoscând însă că suma găsită l-ar fi ajutat să îşi rezerve mai mult timp pentru învăţătură, dar că "inima nu l-a lăsat să facă un lucru rău".

Mukul nu este însă singurul bangladeshian onest. În 2007, un alt şofer de taxi, Osman Chowdhurry, a găsit în maşina lui o geantă în care se găsea şi un inel cu diamant, în valoare de 500.000 de dolari, pe care a înapoiat-o proprietarului.

×
Subiecte în articol: externe