x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A demisionat de la Justiţie

A demisionat de la Justiţie

de Anca Aldea    |    17 Ian 2008   •   00:00
A demisionat de la Justiţie

O anchetă în care este implicată soţia ministrului italian al Justiţiei l-a determinat pe oficial să-şi dea ieri demisia, transmite agenţia de ştiri ANSA.

Italia - caz de corupţie


O anchetă în care este implicată soţia ministrului italian al Justiţiei l-a determinat pe oficial să-şi dea ieri demisia, transmite agenţia de ştiri ANSA.

Ministrul italian al Justiţiei, Clemente Mastella, care a demisionat ieri după anunţul potrivit căruia soţia sa este implicată într-o anchetă juridică, este el însuşi vizat de o procedură similară, informează ANSA, citată de AFP şi preluată de agenţia NewsIn. “În faţa atacurilor vizând-o pe soţia mea, renunţ. Mărturisesc, este pentru prima dată când îmi este frică”, a declarat ieri Mastella. Iniţial, premierul italian, Romano Prodi, a refuzat să aprobe demisia ministrului, cerându-i lui Mastella să revină asupra deciziei.

Potrivit unor surse apropiate magistraturii din oraşul Santa Maria Capua Vetere, din regiunea Campania, ancheta în care sunt implicaţi soţii Mastella şi mai mulţi responsabili ai Partidului Catolic UDEUR (de centru) vizează în total 23 de persoane, suspectate de corupţie şi delapidare.

 

Acuzaţii. Clemente Mastella, al cărui partid reprezintă doar 1,4% din voturi la nivel naţional, dar care este susţinut în regiunea Campania, este suspectat că a cerut şi obţinut din partea guvernatorului regiunii, Antonio Bassolino, numirea unui apropiat al său într-o funcţie cu responsabilitate, transmite ANSA. Agenţia precizează totodată că soţia ministrului demisionar, Sandra Leonardo, care ocupă funcţia de preşedinte al executivului regional din Campania, este arestată la domiciliu sub acuzaţia de a fi cerut bani de la un responsabil din Caserta.

 

Frattini. Oamenii Justiţiei italiene nu sunt tocmai cele mai bune exemple. Comisarul european pentru Justiţie şi Afaceri Interne, italianul Franco Frattini, a zbârcit-o şi a fost sancţionat la începutul acestei luni pentru o afirmaţie referitoare la romii de origine română din Italia. Întrebat care e soluţia cea mai simplă de a identifica nomazii din Europa, Frattini a răspuns: “Te duci la ei şi îi în-trebi: Unde locuiţi? Dacă nu îţi răspund, îi puteţi trimite în România”.

×
Subiecte în articol: externe