x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost arestat unul dintre cei mai periculoşi mafioţi italieni

A fost arestat unul dintre cei mai periculoşi mafioţi italieni

de Marina Constantinoiu    |    02 Mai 2011   •   17:36

Poliţia italiană a anunţat, luni, arestarea unuia dintre cei mai periculoşi mafioţi italieni, Mario Caterino, numărul doi al clanului Casalesi, cel mai puternic şi mai sângeros al mafiei napolitane, Camorra, relatează AFP.

"Arestarea lui Caterino, numărul doi al clanului Casalesi, este un succes extraordinar”, a declarat, bucuros, ministrul de Interne Roberto Maroni, estimând că se strânge laţul din ce în ce mai mult în jurul lui Michele Zagaria, liderul clanului, care se ascunde din 1995.

Mario Caterino, care va împlini 54 de ani, se află pe lista fugarilor cei mai periculoşi care fac parte în acelaşi timp dintr-un program special de căutare, potrivit site-ului Internet al poliţiei italiene. Această listă conţine în total 16 nume, printre care şi pe al acestuia.

El era dat în urmărire din 2005 după o condamnare pe viaţă pentru crimă şi asociere mafiotă.

Mario Caterino a fost arestat în localitatea Casal di Principe, nu departe de Napoli, de unde clanul Casalesi îşi trage numele.

Această arestare intervine la o săptămână după cea a lui Vincenzo Schiavone, considerat drept trezorierul clanului Casalesi.

×