x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost lansată bursa de management cultural "Gabriela Tudor"

A fost lansată bursa de management cultural "Gabriela Tudor"

01 Iul 2009   •   00:00

În memoria celei care a fost un extraordinar manager cultural, Gabriela Tudor, s-a instituit şi lansat bursa anuală în valoare de 3.500 de lire sterline ce îi poartă numele, bursă menită să ofere oportunităţi de perfecţionare profesională la nivel european pentru tineri manageri culturali din Romania.



Bursa - o iniţiativă a Fundaţiei "Gabriela Tudor" (noul nume al Fundaţiei culturale Proiect DCM) - a fost lansată împreună cu Fundaţia "Raţiu" de la Londra şi se va desfăşura în Marea Britanie.

Disparută, prea curand, în ianuarie 2009, Gabriela Tudor a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea scenei artistice româneşti prin iniţiativele şi proiectele realizate şi prin sprijinul direct acordat artiştilor şi organizaţiilor culturale.

A iniţiat programe de rezidenţe şi schimburi artistice, a încurajat scena de artă contemporană independentă, producţia de spectacole şi a sprijinit organizarea de festivaluri de dans, muzică, teatru, arte vizuale şi film. În 2007 a fondat şi a pus bazele "United Experts", marcă de calitate menită să ofere servicii de coaching şi consultanţă culturală, al carui director a fost până când a decedat.

Lansarea oficială a bursei anuale "Gabriela Tudor" a avut loc marţi la UNITER. Valoarea bursei va acoperi costurile legate de transport, cazare, diurna bursierului, dar şi bilete la spectacole şi la cinematograf, la muzee, precum şi costul cursului de management cultural şi achiziţia de echipamente în valoare de 500 de lire sterline.

Cei interesaţi pot aplica accesând site-ul www.gabrielatudor.ro. Bursa se va derula în perioada ianuarie - iulie 2010.

Comisia care îl va desemna pe câştigător va fi formată din Ramona Mitrică (Fundaţia "Raţiu"), Cosmin Manolescu (Fundaţia "Gabriela Tudor"), Petra Bischof (Programul Cultural Elveţian în România) şi Irina Cios (Centrul Internaţional pentru Artă Contemporană).

×
Subiecte în articol: externe