x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit actorul american Ernest Borgnine, la vârsta de 95 de ani

A murit actorul american Ernest Borgnine, la vârsta de 95 de ani

09 Iul 2012   •   09:27
A murit actorul american Ernest Borgnine, la vârsta de 95 de ani

Actorul american Ernest Borgnine, recompensat cu premiul Oscar in 1955, a murit duminica, la spitalul Cedar-Sinai Medical Center din Los Angeles. Actorul avea varsta de 95 de ani, informeaza Reuters.

Potrivit sursei citate, Borgnine a murit duminica la spitalul Cedar-Sinai Medical Center din Los Angeles.

Ernest Borgnine si-a inceput cariera cinematografica in 1953 cu rolul sergentului "Fatso" Judson in filmul "De aici in eternitate/ From Here to Eternity".

A jucat apoi in zeci de filme, dintre care unele au devenit clasice - "Vikingii" (1958), "Duzina de ticalosi" (1967), "Hoarda salbatica" (1969), "The Poseidon Adventure" (1972) - si in numeroase seriale si filme pentru televiziune ("Airwolf", "Spitalul de urgenta", "Justitie militara"). In ultimii ani a aparut in filme cu mare succes de public precum "Gattaca", "Hoover" si "Greu de pensionat".

Actorul a fost casatorit de cinci ori si are cinci copii.

"A interpreta un rol este, pentru mine, foarte simplu. Trebuie doar sa-ti folosesti in acelasi timp inima si capul", marturisea el, in 2007, pentru AFP. In acest interviu, Borgnine ii sfatuia pe cei care vor sa devina actori "sa-si caute o munca adevarata inainte de a incerca sa obtina un rol".

×