x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit actorul Paul Sorvino, celebru pentru rolul din "Goodfellas". Avea 83 de ani

A murit actorul Paul Sorvino, celebru pentru rolul din "Goodfellas". Avea 83 de ani

26 Iul 2022   •   08:19
A murit actorul Paul Sorvino, celebru pentru rolul din "Goodfellas". Avea 83 de ani
Sursa foto: Hepta

Paul Sorvino, un actor impunător care a devenit celebru pentru rolul mafiotului Paulie Cicero în "Goodfellas", a murit la vârsta de 83 de ani.

Publicistul său, Roger Neal, a declarat că a murit luni dimineaţă din cauze naturale la Clinica Mayo din Jacksonville, Florida. Sorvino se confruntase cu probleme de sănătate în ultimii ani, relatează AP.

Mira Sorvino, fiica sa, a scris un omagiu pe Twitter: "Tatăl meu, marele Paul Sorvino, a murit. Inima mea este sfâşiată - o viaţă de dragoste, bucurie şi înţelepciune alături de el s-a încheiat. A fost cel mai minunat tată. Îl iubesc atât de mult. Îţi trimit dragoste în stele, tată, în timp ce te înalţi".

În cei peste 50 de ani de carieră în industria de divertisment, Sorvino a fost un personaj de bază în filme şi la televiziune, interpretând un comunist italo-american în "Reds" al lui Warren Beatty, Henry Kissinger în "Nixon" al lui Oliver Stone şi şeful mafiot Eddie Valentine în "The Rocketeer". Spunea adesea că, deşi ar putea fi cel mai bine cunoscut pentru interpretarea gangsterilor (şi pentru sistemul său foarte bun de a tăia usturoiul), adevăratele sale pasiuni erau poezia, pictura şi opera.

S-a născut în Broooklyn în 1939, avea o mamă care preda pianul şi un tată care era maistru la o fabrică de halate, Sorvino a avut înclinaţii muzicale de la o vârstă fragedă şi a urmat cursurile Academiei Americane de Muzică şi Dramaturgie din New York, unde s-a îndrăgostit de teatru. Şi-a făcut debutul pe Broadway în 1964 în "Bajour" şi debutul în film în "Where's Poppa?" al lui Carl Reiner în 1970.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: paul sorvino