x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit actorul spaniol Juan Luis Galiardo

A murit actorul spaniol Juan Luis Galiardo

23 Iun 2012   •   09:53
A murit actorul spaniol Juan Luis Galiardo

Actorul spaniol Juan Luis Galiardo, cunoscut indeosebi pentru rolul din Don Quijote si care a jucat alaturi de Charlton Heston in filmul 'Antoniu si Cleopatra', a murit la 72 de ani, a anuntat sambata agentul sau, citat de AFP.

"O boala rapida si devastatoare a luat una din cele mai mari si mai populare figuri ale cinematografiei, teatrului si televiziunii din tara noastra", a scris vineri seara agentul sau intr-o declaratie postata pe site-ul sau internet, potrivit Agerpres.

Nascut in Andaluzia in 1940, Galiardo a avut o cariera de circa 50 de ani, bogata mai ales in anii 1960, inainte sa atraga atentia publicului international cu un rol in "Antoniu si Cleopatra", regizat si jucat in 1972 de Charlton Heston.

Dupa ce a lucrat cativa ani in Mexic, s-a intors in Spania, unde s-a remarcat in 2002 prin interpretarea lui "Don Quijote", in filmul devenit clasic al lui Manuel Gutierrez Aragon. Galiardo este cunoscut si prin cariera sa teatrala prolifica, de-a lungul careia i-a interpretat pe regele Lear si Oedip.

×