x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit după ce mai multe companii aeriene au considerat-o prea grasă! (VIDEO)

A murit după ce mai multe companii aeriene au considerat-o prea grasă! (VIDEO)

26 Noi 2012   •   23:36
A murit după ce mai multe companii aeriene au considerat-o prea grasă! (VIDEO)

Vilma Soltesz, o americancă în vârstă de 56 de ani, a murit departe de casă, lipsită de tratamentul adecvat bolii de care suferea, după ce mai multe companii aviatice i-au refuzat îmbarcarea, motivând că nu îi pot asigura cele mai bune condiţii pentru siguranţa zborului, din cauza obezităţii sale excesive.

Vilma Soltesz cântărea 214 kg, avea un picior amputat şi folosea un scaun pentru persoane cu dizabilităţi de deplasare.
Totuşi, în ciuda tuturor dificultăţilor pe care le-ar fi putut întâmpina într-o călătorie, nu a renunţat la obiceiul de a-şi petrece vacanţa de vară ca în fiecare an, la proprietatea deţinută în Ungaria alături de soţul său.

Data la care cuplul îşi rezervase biletele de întoarcere fusese aleasă cu grijă, pentru a nu periclita tratamentul care îi era administrat Vilmei pentru compensarea unei afecţiuni a rinichilor şi diabet.
Compania aeriană fusese informată în prealabil despre condiţiile speciale de călătorie de care avea nevoie Vilma,

Şi totuşi, chiar după ce îşi ocupaseră locurile, cei doi soţi au fost invitaţi de personal să părăsească aeronava. Membrii echipajului nu au găsit o soluţie care să compenseze problema creată de greutatea excesivă a femeii, care îi putea pune în pericol viaţa în timpul zborului, sistemele de siguranţă nefiind garantate pentru presiunea suplimentară creată.

După ce au aşteptat mai multe ore o soluţie din partea autorităţilor ungare, cei doi au fost nevoiţi să plece cu automobilul spre Praga, unde li s-a garantat existenţa unei curse care avea mijloacele necesare transportului unei persoane cu dizabilităţi.
După un drum de cinci ore,până la Praga, o altă dezamăgire, nici acel scaun, considerat salvator, şi nici liftul ce urma să fie folosit pentru îmbarcare, nu puteau face faţă greutăţii femeii.

Au fost nevoiţi să bată drumul înapoi, la locuinţa din Ungaria, unde au rămas până când agentul lor de călătorie a găsit o cursă spre New York, din Frankfurt, care să îndeplinească toate condiţiile necesare călătoriei Vilmei,
Totul a fost în zadar, cu tot efortul echipei de pompieri care sosise pentru asistarea îmbarcării. Pompierii au încercat în zadar, timp de jumătate de oră, să o ridice pe Vilma din scaunul cu rotile, şi să o transporte la cele trei locuri pe care urma să le ocupe la bordul avionului. Pentru a nu crea disconfort celorlalţi 140 de pasageri ai cursei, mulţi care zburau pentru a prinde alte legături aeriene, căpitanul avionului a decis să decoleze fără pasagerul-problemă.

S-au reîntors la casa de vacanţă, dar starea de sănătate a Vilmei s-a agravat. Nu au solicitat ajutorul doctorilor ungari, considerând că aceştia nu cunosc particularităţile cazului medical al Vilmei şi că nu pot prescrie tratamentul cel mai adecvat.
După două zile de suferinţă, Vilma s-a stins din viaţă, soţul său anunţând că intenţionează să acţioneze în justiţie companiile aeriene care au refuzat îmbarcarea Vilmei, pe care le consideră vinovate de moartea Vilmei.

Justiţia va trebui să facă faţă unui caz destul de complicat, pe de-o parte se pune întrebarea dacă starea de sănătate a Vilmei Soltesz permitea efectuarea în condiţii sigure a unei călătorii la mare distanţă, pe de alta, dacă personalul aeronavelor a depus toate eforturile pentru îmbarcarea acesteia.



×