x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit preşedintele PPE, Wilfried Martens

A murit preşedintele PPE, Wilfried Martens

10 Oct 2013   •   09:35
A murit preşedintele PPE, Wilfried Martens

Fostul premier belgian democrat-creştin Wilfried Martens, preşedinte al Partidului Popular European (PPE), a încetat din viaţă, potrivit 7sur7.be.

Martens, născut la 19 aprilie 1936 la Sleidinge, anunţase marţi că nu este în măsură să exercite pentru o perioadă de timp, neprecizată, funcţia de preşedinte al Partidului Popular European (PPE), din motive de sănătate. "Preşedintele PPE Wilfried Martens a informat preşedinţia PPE că nu este în măsură să îşi exercite funcţia de preşedinte PPE din motive de sănătate", a anunţat grupul politic european de centru-dreapta, din care fac parte, între alte formaţiuni, UMP-ul francez şi CDU-ul german. El "a decis, ca atare (...) să delege responsabilităţile de preşedinte PPE preşedintelui grupului PPE în Parlamentul European (PE)", francezul Joseph Daul, "până la noi ordine".

Premier al Belgiei în perioada 1979-1992, cu o întrerupere de opt luni în 1981, Martens, în vârstă de 77 de ani, deţinea preşedinţia PPE din 1990. El era membru CD&V, partidul democrat-creştin flamand.

La finele lunii august, Martens a fost spitalizat de urgenţă din cauza unor probleme cu coagularea sangvină. După 10 zile de spitalizare, a fost externat, dar problemele de sănătate nu au fost rezolvate.


×
Subiecte în articol: presedintele ppe Wilfried Martens