x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit un lider al unui cult maoist care a violat adepți și și-a ținut fiica captivă trei decenii

A murit un lider al unui cult maoist care a violat adepți și și-a ținut fiica captivă trei decenii

09 Apr 2022   •   16:00
A murit un lider al unui cult maoist care a violat adepți și și-a ținut fiica captivă trei decenii

Un lider al unui cult maoist care a violat adepți și și-a ținut fiica captivă timp de trei decenii a murit în închisoare. „Guru” inventase o forță supranaturală numită „Jackie”, despre care spunea că poate declanșa dezastre naturale.

Aravindan Balakrishnan, cunoscut sub numele de „tovarășul Bala", a desfășurat o campanie „brutală" de violență și „degradare sexuală" împotriva femeilor timp de zeci de ani, anunță Sky News.

Bărbatul în vârstă de 81 de ani a murit vineri în închisoare, a confirmat Ministerul Justiției pentru Sky News.

În timpul procesului a ieșit la iveală că spăla creierele adepților săi, făcându-i să creadă că are puteri asemănătoare cu cele ale lui Dumnezeu. Ba chiar a inventat o forță supranaturală numită „Jackie”, despre care spunea că poate declanșa dezastre naturale dacă el nu este ascultat.

A avut o fiică cu una dintre adeptele sale, care a fost apoi ținută prizonieră timp de 30 de ani. A fost bătută, i s-a interzis să cânte și nu i s-a permis să meargă la școală sau să-și facă prieteni. Mai târziu, ea s-a descris ca fiind o „femeie din umbră" care a fost ținută ca o „pasăre în colivie".

În 2015, Balakrishnan a fost condamnat pentru o serie de agresiuni sexuale, cruzime față de un copil sub 16 ani, detenție falsă și două capete de acuzare pentru agresiune care a provocat vătămări corporale reale.

El a fost încarcerat pentru 23 de ani în 2016.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lider maoist