x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A sărit din avion, crezând că a văzut o persoană înarmată la bord

A sărit din avion, crezând că a văzut o persoană înarmată la bord

03 Noi 2009   •   00:00

Un pasager al unei curse Cyprus Airways, crezând că a văzut un bărbat înarmat la bordul avionului, a deschis una dintre uşile aeronavei în timpul decolării, sâmbătă seara, şi a sărit pe pistă, după care a luat-o la fugă, pe aeroportul din Larnaca.



Bărbatul, un grec de origine portugheză, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost găsit, ulterior, pe acoperişul unui hotel din zonă şi arestat, scrie cotidianul anglofon Cyprus Mail, citat de Mediafax. Conform aceleiaşi surse, după ce a sărit din avion, acesta şi-a abandonat rucsacul, declanşând temeri privind o acţiune teroristă. Acest incident coincidea cu încheierea vizitei în Cipru al preşedintei indiene, Pratibha Devisingh Patil.

Cursa la bordul căreia se afla tânărul avea destinaţia Atena şi număra 157 de alţi pasageri la bord. Aceasta a înregistrat o întârziere de două ore. "A existat, într-o primă fază, pista unei posibile acţiuni teroriste, dar elementele adunate au eliminat acest risc", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Larnaca.

Persoana reţinută a compărut luni în faţa unui tribunal din Larnaca, unde a dat asigurări că a văzut o persoană înarmată în cabină. Tânărul a fost reţinut şi riscă să fie pus sub acuzare pentru "act răuvoitor" şi "pătrundere într-un spaţiu interzis".

Poliţioa caută să afle cum a putut acesta să iasă atât de uşor în afara aeronavei, care se pregătea să decoleze, şi să fugă, în pofida măsurilor de securitate existente.

Purtătorul de cuvânt al Cyprus Airways, Kyriacos Kyriacou, a anunţat, la rândul său, o acţiune în vederea solicitării de despăgubiri din partea tânărului, având în vedere prejudiciul cauzat companiei aeriene naţionale cipriote, care a fost nevoită să plătească hotelul pentru pasageri. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe