x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A vândut carcase de avioane MiG-31cu 5 dolari

A vândut carcase de avioane MiG-31cu 5 dolari

27 Mar 2010   •   00:00
A vândut carcase de avioane MiG-31cu 5 dolari

Un fost oficial rus a fost acuzat pentru vânzarea în 2007 a unor avioane MiG-31 Foxhound, fără motoare şi armament, la preţul de 153 de ruble (5 dolari), deşi acestea valorau 3,9 milioane de dolari.



"În martie 2010, în cursul anchetei asupra unor fraude comise în perioada vânzării a patru avioane MiG-31, un fost angajat al agenţiei rezervelor statului Rosrezerv a fost acuzat pentru fraudă de amploare", au precizat anchetatorii.

Dosarul a fost deschis în vara anului trecut, iar frauda a fost descoperită în timpul unui control asupra vânzării unor piese de la uzina Sokol Aircraft din oraşul Nijni Novgorod. Angajatul, care respinge acuzaţiile, riscă o pedeapsă cuprinsă între cinci şi zece ani de închisoare, informează agenţia RIA Novosti, citată de Mediafax.

Conform Procuraturii, în perioada octombrie 2006 - iulie 2007, persoane neidentificate din cadrul departamentului local al rezervelor de stat au inclus ilegal carcasele de MiG-31, fără motoare şi armament, într-o listă de obiecte scoase la vânzare.

Ca urmare, avioane supersonice de interceptare cu rază lungă de acţiune, care nu ar fi trebuit vândute, au fost achiziţionate de o firmă-fantomă, care nu avea autorizaţie pentru tranzacţii cu armament.

În plus, preţul carcaselor a fost mult subevaluat de o companie locală de evaluare. Conform raportului întocmit de aceasta, preţul unei carcase era estimat la 153 de ruble (5 dolari), iar aceasta a fost vândută chiar la preţul de pornire. În realitate, o astfel de carcasă de avion costă aproximativ 116 milioane de ruble (3,9 milioane de dolari).

×
Subiecte în articol: externe