x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A vizitat 201 ţări în 1.426 de zile fără a lua avionul

A vizitat 201 ţări în 1.426 de zile fără a lua avionul

27 Noi 2012   •   14:55
A vizitat 201 ţări în 1.426 de zile fără a lua avionul

Un bărbat de 33 de ani din Liverpool a devenit prima persoană din lume care a vizitat 201 ţări fără să se deplaseze cu avionul, scrie Daily Mail.

Graham Hughes a parcurs cu autobuze, taxiuri, trenuri, vapoare, bărci aproximativ 300.000 de kilometri în 1.426 de zile, cu 100 de dolari pe săptămână.

Prrintre aventurile care i-au însoţit călătoria se numără: a ajuns în închisoare timp de o săptămână în Congo pentru că ar fi fost "spion", a fost arestat în timp ce încerca "să se furişeze" în Rusia şi a fost salvat de fundamentalişti musulmani de o femeie din Filipine.

Ieri, Graham Hughes a încheiat călătoria care a durat patru ani în Juba, capitala Sudanului de Sud, care nu exista când a plecat din Liverpool în 2009, de Anul Nou.

"Ador să călătoresc şi motivul pentru care am făcut acest lucru a fost să văd dacă se poate. Cred că am vrut şi să demonstrez că lumea nu este un loc mare, înfiorător, ci un loc format din oameni care te ajută chiar dacă eşti un străin", a spus Graham Hughes.

Bărbatul a ajuns fără să zboare cu avionul în cele 193 de ţări, membre ale ONU şi a ajuns şi în Taiwan, Kosovo, Sahara de Vest şi în Regatul Unit al Marii Britanii.

Hughes a intrat în Cartea Recordurilor. Bărbatul a filmat călătoria sa pentru un documentar şi a strâns bani pentru organizaţia caritabilă WaterAid.

"Am o imensă recunoştinţă pentru toate persoanele din lume care m-au ajutat să termin călătoria, care m-au luat cu maşina, care mi-au oferit un loc în care să dorm sau care m-au îndrumat în direcţia corectă", a spus Hughes.

Bărbatul a menţionat că i-a fost uşor să ajungă în Coreea de Nord, Afganistan şi Irak.

Cel mai dificil moment pentru Hughes a fost în urmă cu doi ani, când a murit din cauza unui cancer sora lui Nicole şi a întrerupt călătoria pentru a se întoarce acasă să o vadă.

×